4 Δεκ 2011

Χρυσοχοϊδης: Με νέα ηγεσία το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές - Να αποχωρήσει ο Παπανδρέου

Χρυσοχοϊδης: Με νέα ηγεσία το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές - Να αποχωρήσει ο Παπανδρέου Βόμβες επεφύλασσε η πρωϊνή συνέντευξη του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στο Mega. O υπουργός Ανάπτυξης εξέφρασε καθαρά την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να οδηγηθεί με νέα ηγεσία στις εκλογές και άσκησε σκληρή κριτική στα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά και του κ. Παπανδρέου ως πρωθυπουργού.

Μιλώντας στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» ο κ. Χρυσοχοϊδης εξέπεμψε μήνυμα «αποστράτευσης» προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αναμένεται να πυροδοτήσει νέο κύκλο αντιδράσεων στο εσωτερικό του κόμματος.
Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάει με νέα ηγεσία στις εκλογές. Σέβομαι και εκτιμώ τον Γ. Παπανδρέου. Είναι ένας ευγενής, ένας συμπαθής άνθρωπος, ένας πολίτης του κόσμου. (...)
Έχει απόψεις για τη δημοκρατία, την ειρήνη την ανάπτυξη. Πιστεύω ότι μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο ως πρεσβευτής της χώρας μας στο εξωτερικό, είπε ο κ. Χρυσοχοϊδης και συμπλήρωσε:
(…) Από την άλλη πλευρά όταν συμβαίνουν τέτοιες συγκλονιστικές εξελίξεις, υποχρέωση του ηγέτη είναι να αποχωρεί. Είναι μια καθαρή κουβέντα που λέω επειδή θέλω να τιμώ την διαδρομή μου (…) Ο κ. Παπανδρέου μόνο σε αποικία θα μπορούσε να είναι υποψήφιος σε μία χώρα με τέτοια προβλήματα.
Ο κ. Χρυσοχοϊδης εκτίμησε ότι ήταν τα λάθη του ίδιου του κ. Παπανδρέου που τον οδήγησαν στην παραίτηση και κάλεσε τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ να τοποθετηθούν άμεσα για το ζήτημα της διαδοχής.
Ασκώντας σκληρή κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση ανέφερε ότι οδήγησε σε αδιέξοδα, επιφέροντας «φτώχεια, πρωτοφανή ύφεση, εθνική ταπείνωση και διάλυση του κρατικού μηχανισμού».
Καταλόγισε τη μεγαλύτερη ευθύνη στον ηγέτη της παράταξης, προσθέτοντας πάντως ότι κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών. «Ημασταν ιδεολογικά γυμνοί και πολιτικά απροετοίμαστοι», ανέφερε.