5 Δεκ 2011

Τεράστια επένδυση στα σκαριά, στο Λαιμό Βουλιαγμένης

Μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στο κομμάτι του real estate ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει η Εκκλησία της Ελλάδας, εν μέσω κρίσης.
Τεράστια επένδυση στα σκαριά, στο Λαιμό Βουλιαγμένης
Σύμφωνα με πληροφορίες, που «κυκλοφόρησαν» ευρέως, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η Ιερά Σύνοδος έχει στα χέρια της πρόταση για αξιοποίηση της έκτασης που έχει στο Λαιμό της Βουλιαγμένης, που θεωρείται και μάλλον έτσι είναι, το ακριβότερο σημείο γης της χώρας, αυτή τη στιγμή.
Η πρόταση προέρχεται από επενδυτικά κεφάλαια του Κατάρ, κι έτσι εξηγείται και το ταξίδι που είχε πραγματοποιήσει εκεί ο Αρχιεπίσκοπος της Ελλαδικής Εκκλησίας, προσφάτως.
Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, η πρόταση προβλέπει τη δημιουργία ενός υπερ-σύγχρονου τουριστικού καταλύματος, κατά τα πρότυπα του «Κόστα Ναβαρίνο» στη Μεσσηνία, το οποίο θα μπορούσε να συνδυάσει πολλές υπηρεσίες για το σύνολο της Αττικής.
Άλλες πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι τα ίδια κεφάλαια από το Κατάρ θα μπορούσαν να δουν ακόμα και την εξαγορά του Αστέρα της Βουλιαγμένης, στην περίπτωση που η Εθνική Τράπεζα αποφάσιζε κάποια στιγμή στο μέλλον να τον πουλήσει.
Έτσι, θα δημιουργούνταν ένας τεράστιος ενιαίος υπερπολυτελής τουριστικός χώρος, μοναδικός σε όλη την Ευρώπη.
Εννοείται ότι η επένδυση θα είναι αρκετών δισ. ευρώ και εννοείται ότι πέραν του Κατάρ έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον κι άλλων χωρών.
Λέγεται, για παράδειγμα, ότι για την περίπτωση έχει ενδιαφερθεί και αμερικανικό fund, αλλά κι ένα επενδυτικό σχήμα από την Ευρώπη.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι από τη συγκεκριμένη περίπτωση η Εκκλησία έχει να περιμένει πολύ μεγάλα οφέλη, τα οποία σε καιρό κρίσης μπορεί να αποδειχθούν πολλαπλώς σημαντικά, για την ίδια αλλά και για την κοινωνία ευρύτερα.