26 Δεκ 2011

Ερχονται χιόνια, παγετός και καταιγίδες


κακοκαιρία, παγετός, κρύο, καταιγίδες, βροχές, χιόνια, θερμοκρασία, Γενική ΓραμμΝέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχοπτώσεις, αλλά και καταιγίδες θα κάνει την εμφάνιση του στα δυτικά της χώρας, με τις χαμηλές θερμοκρασίες να διατηρούνται, ενώ αναμένεται και παγετός τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας Οι άνεμοι δεν φαίνεται ότι θα δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα στην επιστροφή των εκδρομέων, παρόλο που κατά τόπους θα φτάνουν και τα 7 μποφόρ.
Σε ισχύ βρίσκονται, εν τω μεταξύ, τα μέτρα από την Τροχαία για όλο το διάστημα της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων.
Στα μέτρα περιλαμβάνονται έλεγχοι και αλκοτέστ για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» παραβάσεων, που αποτελούν τις βασικότερες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:
  • Εξαιτίας των κινδύνων από πτώση κεραυνών κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τη μετακίνηση και την παραμονή τους στην ύπαιθρο.
  • Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
  • Να ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.