26 Δεκ 2011

Προκαλούν οι Σκοπιανοί: Για ακραίες θέσεις κατηγορεί την Ελλάδα ο Γκρουέφσκι!


 Προκαλούν οι Σκοπιανοί: Για ακραίες θέσεις κατηγορεί την Ελλάδα ο Γκρουέφσκι!
«Ακραίες θέσεις» εκφράζονται, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, στις απαντητικές επιστολές που έλαβε από τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και τονΠρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. 

Ειδικότερα, ο Γκρούεφσκι θεώρησε ότι οι αντιρρήσεις τουπροέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για συνάντηση μαζί του στην παρούσα φάση, καθώς και οι επισημάνσεις του Λουκά Παπαδήμου για τη σημασία εξεύρεσης μίας αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, η οποία θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes), αποτελούν «ακραίες θέσεις» της ελληνικής πλευράς.

«Πρόκειται για τις πιο ακραίες θέσεις που έχουν διατυπωθεί από την πλευρά της Ελλάδας και καταδεικνύουν ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να ασχοληθούν με το πρόβλημα του ονόματος. Αποφεύγουν συναντήσεις με κάθε τρόπο και σε κάθε πιθανό επίπεδο», ανέφερε ο κ. Γκρούεφσκι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σκοπιανός πρωθυπουργός είχε αρχικά αποστείλει επιστολή προς τον κ. Παπαδήμο, με την οποία ζητούσε από την Ελλάδα να συναινέσει για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ με τηνΕΕ. Μετέπειτα επέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της ΝΔ, ζητώντας να συναντηθεί μαζί του το συντομότερο δυνατό. 

Οπως υποστήριξε ο Γκρούεφσκι, οι οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας «υπονομεύονται από τις εξαιρετικά ακραίες θέσεις της Ελλάδας, οι οποίες, πρόσθεσε, είναι εκ των προτέρων γνωστό ότι δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές στην ΠΓΔΜ από κανέναν, ούτε από την κυβέρνηση ούτε από την αντιπολίτευση.

«Ανησυχώ ιδιαίτερα για τη συμπεριφορά της Ελλάδας», τόνισε και εκτίμησε ότι πρόθεση είναι να μην διεξάγονται διαπραγματεύσεις. «Εάν εντός της ερχόμενης περιόδου ξεκινούσαν οι συνομιλίες υπό κάποια πίεση, σύμφωνα με αυτό που βλέπω τώρα σχετικά με το πώς συμπεριφέρονται στην Ελλάδα, θα επέλεγαν το λεγόμενο blame game, δηλαδή θα προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να δείξουν ότι προσπαθούν και ότι εμείς δεν ανταποκρινόμαστε θετικά», συμπλήρωσε. 


http://www.newpost.gr