13 Δεκ 2011

Το ίδιο "παραμύθι" & από Λ.Παπαδήμο: "Νέα μέτρα, αλλιώς εκτός ευρώ"!

ImageΤο ίδιο "παραμύθι" της "καθαρής" κυβέρνησης Παπανδρέου ξεκίνησε και ο Λ.Παπαδήμος: "Πρέπει να λάβουμε νέα μέτρα για να μην καταρρεύσει η χώρα"! Έτσι πλέον η Λ.Παπαδήμος βγάζει την μάσκα του ... "φιλολαϊκού" τραπεζίτη και δηλώνει δεξιά και αριστερά, όπως σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια ότι "Η πρόοδος του PSI, του προγράμματος της εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων, συναρτάται άμεσα με την επιτυχία του προγράμματος σταθερότητας και την επίτευξη των στόχων του προϋπολογισμού του 2011"!
Που σημαίνει αν θέλετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία με την δανειακή σύμβαση και για να πάρουμε και την 7ης δόση, πρέπει να δεχθούμε τα νέα "διορθωτικά μέτρα της τρόϊκας"!
 
Όπλο του φυσικά η απειλή εξόδου από την ευρωζώνη, μετά βέβια από την χρεοκοπία της χώρας. Τώρα, πόσο αρνητικό είναι το να υλοποιηθεί η "απειλή" αυτή και κατά πόσον θα είναι χειρότερο ένας πραγματικός "πάτος" που εν πάση περιπτώσει θα δίνει και μια προοπτική να υπάρξει ανάκαμψη κάποια στιγμή, με αυτή την "κόλαση των ηλιθίων" που επιβάλλουν συνεχή εισπρακτικά και φορολογικά μέτρα σε μια κοινωνία που δεν έχει πλέον να φάει, αυτό κανείς δεν το αναλύει.
 
Τα οποία νέα μέτρα που θέλει να επιβάλλει ο Λ.Παπαδήος κατ'έντολήν της τρόϊκας, "διορθώνουν" τα προηγούμενα αποτυχημένα, που "διόρθωναν" τα πρό-προηγουμενα κοκ!  
Χαρακτηριστικό είναι το περιεχόμενο της "απειλής" που απευθυνύνει η διαπλοκή στο εσωτερικό της Ελλάδας: "Ορισμένοι ευρωπαϊκοί κύκλοι, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν προεξοφλίσει ότι το 2012 η Ελλάδα θα βρεθεί εκτός ευρωζώνης, για λόγους παραδειγματισμού παρά τα τεράστια προβλήματα που θα προκαλέσει μια τέτοια εξέλιξη. Ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί η καταστροφή, λένε όσοι γίνονται αποδέκτες αυτών των εκτιμήσεων, είναι να συστρατευτούν οι πολιτικές δυνάμεις στην προσπάθεια για τη σωτηρία της χώρας. Κάποιοι τραπεζικοί κύκλοι στην Ελλάδα εκτιμούν ότι το μοιραίο διάστημα για τη χώρα θα είναι μεταξύ 15 Ιανουαρίου και 15 Φεβρουαρίου".
 
Άρα; Άρα δεν πρέπει να γίνουν εκλογές και να κυβερνά την χώρα ένας τρπαεζίτης που ήρθε από το πουθενά και βαρύνεται με μύρια όσα σκάνδαλα της εποχής Σημίτη.
 
Σίγουρα η σημερινή παρέμβαση του Παπαδήμου με την επίσκεψή του στον Κ.Παπούλια δεν είναι άσχετη με την χθεσινή τοποθέτηση του Ε.Βενιζέλου: Δήλωσε ευθέως ότιι πλέον ο ίδιος αρνείται να υιοθετήσει μόνος του νέα μέτρα και μόνο αν υπάρξει οικουμενική συμφωνία θα δεχθεί την επιβολή τους. Επίσης ζήτησε το συντομότερο εκλογές.

Από την ομάδα της trilateral του ΠΑΣΟΚ (Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης) η υπουργός Παιδείες ζήτησε την παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου, αφού γνωρίζει και η ίδια ότι σε ερίπρτωση εκλογών, θα κάνει πολλά χρόνια για να ξαναδεί υπουργικό έδρανο. Αλλά και οι του ΛΑΟΣ, όπως ο υφυπουργός Αγροτικής Αναπτυξης Αστέριος Ροντούλης, που προχώρησε χθες σε σχετκές δηλώσεις στο "Ράδιο 9", θέλουν η κυβέρνηση Παπαδήμου να παρατείνει τον βίο της.  
 
Γενικά οι του ΠΑΣΟΚ, πλην του Ε.Βενιζέλου και ίσως του Α.Λοβέρδου, θέλουν να "στρογγυλοκαθίσουν" στην εξουσία χωρίς νομιμοποίηση από τους πολίτες. Δηλαδή, δεύτερο πολιτικό πραξικόπημα, μέσα σε λίγους μήνες...
 
Μάλιστα όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές στο defencenet.gr, ο Λ.Παπαδήμος ετοιμάζει ... διάγγελμα για να πει στους πολίτες πόσο "κρίσιμη" είναι η κατάσταση, γιατί χρειάζεται η ψήφιση "νέων
μέτρων" και γιατί πρέπει αυτή η κυβέρνηση να "συνεχίσει το έργο της"!
 
Σε ότι αφορά το ΛΑΟΣ αν και προσπαθεί να κρατήσει τα προσχήματα, απλά κοιτάξει να δει τι θα κάνει η Ν.Δ. Δεν τίθεται θέμα άρνησης στα νέα μέτρα από το ΛΑΟΣ και βέβαια θέλουν όσο το δυνατόν αργότερα τις εκλογές, αφού βλέπουν ότι πιέζονται στις δημοσκοπήσεις (λαμβάνουν με αναγωγή επί των αναποφάσιστων σχεδόν το ίδιο ποσοστό του 2009 (δημοσκόπηση VPRC)! Άρα όλο το βάρος του "ναι" ή του "όχι" πέφτει στους ώμους του Α.Σαμαρά, πάλι...