20 Δεκ 2011

Ανοίγουν και πάλι τις μπάρες των διοδίων


Κάτοικοι και φορείς ανοίγουν ξανά τα διόδια στις Αφίδνες, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, προπαραμονή Χριστουγέννων, στις 4 το απόγευμα.
Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν μεταξύ άλλων τα εξής:
“Σήμερα, ο αγώνας ενάντια στα διόδια της απάτης βρίσκεται σε κομβικό σημείο. Ενώ οι εταιρείες δεν εκτελούν σχεδόν κανένα έργο, συνεχίζουν σκανδαλωδώς να εισπράττουν εκατομμύρια ευρώ από τα διόδια και επιπλέον, με τη συνδρομή των πολιτικών συνεταίρων τους, προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους συναγωνιστές πολίτες που σηκώνουν καθημερινά τις μπάρες. Έχουν στείλει ειδοποιητήρια πληρωμής και απειλούν με το εξωφρενικό πρόστιμο του 20πλάσιου ποσού, όπως ορίζουν οι αποικιοκρατικές συμβάσεις παραχώρησης, που ψήφισαν στην ελληνική βουλή τα δύο «μεγάλα» κόμματα και το μικρότερο δεκανίκι τους, που βρίσκονται τώρα στη συγκυβέρνηση.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Οι πολίτες, οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι θα είμαστε παντού και όπου χρειαστεί, αποφασισμένοι και με αλληλεγγύη μέχρι να φύγουν. Δεν πληρώνουμε ούτε διόδια, ούτε ειδοποιητήρια!
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΡΟΜΩΝ
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ !
Οι κυβερνήσεις του ψέματος, της καταστολής και της υποταγής στη δικτατορία των αγορών, στην τρόικα και στη διεθνή τοκογλυφία, έχουν χρεοκοπήσει τη χώρα και διαλύουν την κοινωνία και τις ζωές μας. Ενώ τα χαράτσια και οι κεφαλικοί φόροι διαδέχονται το ένα το άλλο, η ανεργία και οι εφεδρείες αυξάνονται, η παιδεία και η υγεία απαξιώνονται, αυτοί που μας οδήγησαν εδώ απολαμβάνουν όλο και μεγαλύτερα προνόμια και φοροαπαλλαγές!
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, δηλώνουμε έμπρακτα:
ΩΣ ΕΔΩ! ΟΧΙ ΑΛΛΗ «ΣΩΤΗΡΙΑ» !
«ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, γιατί δεν έχουμε, δεν θέλουμε, δεν πρέπει»
Αν τώρα δειλιάσουμε ή υποχωρήσουμε δεν θα χάσουμε μόνο την αξιοπρέπειά μας αλλά και την ίδια μας τη ζωή και τις ζωές των παιδιών μας. Συνεχίζουμε πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά. Συμμετέχουμε σε όλα τα κινήματα που αγωνίζονται ενάντια στα χαράτσια που μας επιβάλουν οι ντόπιοι και ξένοι τοκογλύφοι με τους υπαλλήλους τους στην κυβέρνηση.
Δημιουργούμε παντού επιτροπές αντίστασης και ανυπακοής. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και στηρίζουμε τον αγώνα των κοινωνικών ομάδων, σωματείων, φορέων, συλλογικοτήτων που αγωνίζονται για την ανατροπή του σκηνικού κατοχής που έχει στηθεί στη χώρα μας.