21 Δεκ 2011

ΣΟΚ: Αύξηση θητείας προ των …πυλών του Πενταγώνου


Προς αύξηση της στρατιωτικής  θητείας  «δείχνει»  η εισήγηση των Επιτελείων, ενώ και ο υπουργός Αμυνας κ. Αβραμόπουλος φαίνεται να υιοθετεί την τάση. Και αυτό την ώρα που η Νεολαία του κόμματός του, η ΟΝΝΕΔ, έχει ταχθεί υπέρ της διατήρησή της στα ίδια επίπεδα!
Οι εισηγήσεις των Γενικών Επιτελείων για το ζήτημα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας αναμένονται επισήμως αλλά στην κεκλεισμένων των θυρών, συνεδρίαση των μελών της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας το κλίμα ήταν υπέρ. Μάλιστα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ     Πέτρος Ευθυμίου είπε ότι αν χρειάζεται πρέπει να πάει ακόμα και 18 μήνες- πάντα βάσει των εισηγήσεων των ειδικών.
Ωστόσο η αύξηση «θα κάτσει» μάλλον  στο τρίμηνο…
Τη σύσκεψη απασχόλησε επίσης το μισθολόγιο και το συνταξιοδοτικό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Τα μέλη της επιτροπής, πλην των εκπροσώπων του ΚΚΕ, θεωρούν ,λένε πηγές του υπουργείου  ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την εξεύρεση λύσης στο θέμα των ναυπηγείων.-υποβρυχίων.  Όσον αφορά το μισθολόγιο και το συνταξιοδοτικό, οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναμένει τις προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών για να τοποθετηθεί σχετικά, ωστόσο η τάση είναι ότι δεν πρέπει να γίνουν άλλες περικοπές.