3 Δεκ 2011

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν εκλογές


Αυξητικά κινείται το ποσοστό των πολιτών που τοποθετούνται στις δημοσκοπήσεις υπέρ της άμεσης διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, ως «απάντηση» στο πολιτικό αδιέξοδο που έχει προκύψει.
Αυτή την τάση καταγράφουν δυο κυλιόμενες μετρήσεις που ξεκίνησαν την Πέμπτη, και αναμένεται να ολοκληρωθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, επιχειρώντας να καταγράψουν τις εντυπώσεις των πολιτών από την κυβέρνηση Παπαδήμου, αλλά και το πώς βλέπει η κοινωνία τους δύσκολους μήνες που έρχονται.
Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, και ενώ η προσωπική δημοφιλία του Λουκά Παπαδήμου παραμένει σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, οι πολίτες φαίνεται να δυσπιστούν για τη δυνατότητα… μακροζωϊας αυτής της κυβέρνησης, λόγω της στάσης που κρατούν τα κόμματα που τη στηρίζουν.
Κι αν η Νέα Δημοκρατία είχε εξαρχής ξεκαθαρίσει ότι δεν συγκυβερνά, αλλά απλώς στηρίζει μια κυβέρνηση εθνικής ανάγκης, για να δρομολογηθούν ζητήματα όπως η εκταμίευση της έκτης δόσης και το PSI, φαίνεται ότι οι πολίτες καταλογίζουν στο ΠΑΣΟΚ… δελφινολογία, αντί για συνειδητή συμμετοχή σε μια κυβέρνηση συνεργασίας.
Με ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα των δυο παραπάνω δημοσκοπήσεων και αναφορικά με τα πρόσωπα που έχουν προβάδισμα στην κούρσα για τη διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου, όπου σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις σημειώνονται εντυπωσιακές ανατροπές.