2 Δεκ 2011

Καταγγελία-σοκ του ΣΥΡΙΖΑ για εξευτελισμό γυναικών σε διαγωνισμό του Λιμενικού

Καταγγελία-σοκ του ΣΥΡΙΖΑ για εξευτελισμό γυναικών σε διαγωνισμό του ΛιμενικούΤην διερεύνηση καταγγελίας υποψήφιας σε διαγωνισμό του Λιμενικού Σώματος ζήτησε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, κατά τη διάρκεια της Επιτροπής Ισότητας της Βουλής στην οποία συμμετείχε και η Γενική Γραμματέας Ισότητας. 

Η βουλευτής ανέφερε ότι η εν λόγω υποψήφια κατήγγειλε ότι οι συνυποψήφιες του διαγωνισμού κατάταξης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, ελληνικής ακτοφυλακής ειδικότητας νομικού, αναγκάστηκαν χωρίς προηγουμένως να το γνωρίζουν από την προκήρυξη σε υγειονομική εξέταση. 

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης οι υποψήφιες αναγκάστηκαν να γδυθούν ενώπιον της υγειονομικής επιτροπήςπου απαρτιζόταν από άνδρες γιατρούς και μία γυναίκα. 

Η γυναίκα γιατρός αφού τις ακροάστηκε αποχώρησε από την αίθουσα. Στη συνέχεια και ενώ ήταν γυμνές οι υποψήφιες αναγκάστηκαν να κάνουν κάμψεις, κουτσό και να τρέχουν μέσα στην αίθουσα υπό τα βλέμματα όλης της επιτροπής και των συνυποψήφιων τους και υπό τα σεξιστικά σχόλια μάλιστα των γιατρών.

Η κ. Αμμανατίδου- Πασχαλίδου τόνισε ότι εφόσον ισχύουν οι καταγγελίες τίθεται θέμα σεξουαλικής παρενόχλησης και βάναυσης προσβολής της προσωπικότητας των υποψηφίων και ζήτησε την άμεση διερεύνηση τους.http://www.newpost.gr