5 Νοε 2011

ΦΡΕΣΚΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ PULSE


Την πρωτιά της ΝΔ, αλλά με σταθερά μικρά ποσοστά, φανερώνει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που δημοσιεύει ο «Τύπος της Κυριακής». Το κυβερνών κόμμα συνεχίζει την ελεύθερη πτώση του αγγίζοντας ποσοστά που καταδεικνύουν ότι έχει χάσει κάθε κοινωνική νομιμοποίηση ενώ αμφισβητείται  ευθέως και από το σύνολο των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ...
Στον αντίποδα, η διαφορά στην πρόθεση ψήφου διευρύνεται,  με τη ΝΔ να προηγείται κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες, ο Αντώνης Σαμαράς στην καταλληλότητα πρωθυπουργού βρίσκεται «μπροστά» με δώδεκα μονάδες διαφορά ενώ η απάντηση της κοινής γνώμης απέναντι στην απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου για το δημοψήφισμα είναι καταλυτική: «είναι εις βάρος της χώρας» απαντά η συντριπτική πλειοψηφία (57%) αλλά και το 42% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.
Η «βουτιά» για το κυβερνών κόμμα συνεχίζεται χωρίς τέλος: μέσα σε ενάμισι μήνα έχασε άλλες δύο ποσοστιαίες μονάδες φτάνοντας στο δραματικό 13,5% ενώ η ΝΔ βρίσκεται σταθερή στο 21,5%.
Η επόμενη Βουλή, κατά την ίδια δημοσκόπηση, θα είναι εξακομματική αφού ανάβει το πράσινο φως για τη «Δημοκρατική Αριστερά» που «καβατζάρει» το όριο και φτάνει το 4%. Ο ΛΑΟΣ είναι σε σταθερά ποσοστά (5,5%), ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει άνοδο 2,5% ενώ οι Οικολόγοι πράσινοι χάνουν μισή μονάδα όπως και η Ντόρα Μπακογιάννη. Αντίθετα 0,5% κερδίζει το Άρμα Πολιτών και η αδιευκρίνιστη ψήφος κυμαίνεται γύρω στο 34%.