15 Νοε 2011

Μonde: Αυτή είναι η κυβέρνηση Goldman Sachs Ευρώπης!


Τι ενώνει τον Λουκά Παπαδήμο, τον Μάριο Ντράγκι και τον Μάριο Μόντι; 

Η γνωστή γαλλική εφημερίδα "Monde" αναρωτιέται και δίνει τη δική της απάντηση ταυτοχρόνως, και τους χαρακτηρίζει κυβέρνηση Goldman Sachs Ευρώπης

Επισημαίνει ότι επί χρόνια ανήκαν στο διευθυντήριο της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας και είχαν δημιουργήσει ένα μοναδικό δίκτυο επιρροής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα...

επέστρεψαν στο προσκήνιο της επικαιρότητας πρόσφατα, σχεδόν ταυτόχρονα. 

Ο Μόντι ανέλαβε την προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και με διαφορά δύο ημερών ο Παπαδήμος έγινε πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο  Μόντι της Ιταλίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το διευθυντήριο είχε ιεραρχία. 

Επικεφαλής ήταν ο Ντράγκι που ήταν αντιπρόεδρος της εταιρείας από το 2002 έως το 2005 και το όνομά του ενεπλάκη στο «μεγείρεμα» του ελληνικού χρέους.

Ο Μόντι, κατείχε τη θέση του διεθνούς συμβούλου από το 2005 ενώ ο Παπαδήμος,«συμμετείχε στην επιχείρηση των ψεύτικων λογαριασμών που έφτιαξε η Goldman Sachs».

Επίσης, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «διαχειριστής του ελληνικού χρέους ήταν επίσης ο Πέτρος Χριστοδούλου, ένας πρώην trader της εταιρίας».

Η ονοματολογία όμως δεν σταματά εκεί, καθώς υπάρχουν και άλλα ονόματα, των Ότμαν Ίσινγκ, του πρώην προέδρου της γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας και του Τζιμ Ο' Νιλ , πρόκειται για τον άνθρωπο που είπε πρώτος ουσιαστικά τον όρο BRICS, αναφερόμενος στις αναδυόμενες οικονομίες –Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική.

Ένα ακόμα όνομα που ακούγεται είναι αυτό του Πολ Ντέιτον, ο οποίος είχε διατελέσει επί 22 χρόνια μέλος της Goldman Sachs, ενώ σήμερα είναι ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012. 

Παρά τα όσα ακούγονται και γράφονται όλοι τους αρνούνται κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση με το διευθυντήριο της αμερικανικής εταιρείας.

Στο άρθρο επισημαίνει ακόμα πως το δίκτυο επιρροής που είχε «χτίσει» η Goldman Sachs έδειξε την ισχύ του πριν την το αναταραχή που προκάλεσε η κρίση του 2008 στις αγορές, καθώς αμέσως μετά έχασε την αποτελεσματικότητά του. 

Υπενθυμίζεται πάντως από την εφημερίδα πως υπήρξαν περιπτώσεις όπου οι μέθοδοι της Goldman Sachs έκαναν τη δουλειά τους, όπως συνέβη στην ελληνική περίπτωση.



http://24gr.blogspot.com