23 Νοε 2011

Τρομοκρατικό κόλπο και ψέμματα για μισθούς συντάξεις και δώρο

Στον αέρα λέει τώρα η κυβέρνηση ότι βρίσκονται οι συντάξεις του Δεκεμβρίου, αλλά και το δώρο των Χριστουγέννων, το οποίο περιμένουν οι συνταξιούχοι ως μάννα εξ ουρανού, προκειμένου να μπορέσουν να κλείσουν τις τρύπες στον οικογενειακό προϋπολογισμό από τα απανωτά χαράτσια.

Όπως επαληθεύτηκε διά στόματος του ίδιου του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη, η καταβολή συντάξεων και δώρων Χριστουγέννων μπορεί να καθυστερήσει, καθώς, όπως υποστήριξε, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλος τρόπος χρηματοδότησης

Ο υπουργός Εργασίας, συνεχίζοντας την τρομοκράτηση των... συνταξιούχων, αναφορικά με την καταβολή των συντάξεών τους, είπε μιλώντας σε τηλεοπτικό δίκτυο ότι η πληρωμή των συντάξεων συνδέεται άμεσα με την καταβολή της έκτης δόσης του δανείου της τρόικας. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι μόλις λίγες ημέρες πριν, αποκαλύπτοντας το κυβερνητικό επικοινωνιακό παιχνίδι τρομοκράτησης των συνταξιούχων και της κοινωνίας, οι διοικητές του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ με δηλώσεις τους είχαν υποστηρίξει ότι τα χρήματα για τις συντάξεις είναι εξασφαλισμένα. Μάλιστα, ο διοικητής του ΟΑΕΕ είχε διαβεβαιώσει ότι το Ταμείο θα λύσει το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει με δανεισμό από το Ταμείο των βενζινοπωλών, ενώ σε εσωτερικό δανεισμό 100.000.000 ευρώ από το ΤΑΠ-ΔΕΗ και 130.000.000 ευρώ από το ΕΤΕΑΜ έχει ήδη προχωρήσει το ΙΚΑ.

Παράλληλα, ο κ. Κουτρουμάνης προανήγγειλε μεγάλες περικοπές σε εφάπαξ και επικουρικές, που σε ακραίες περιπτώσεις θα φτάσουν ακόμη και το 50%. Να σημειωθεί ότι το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων βρίσκεται στο «κόκκινο», με το έλλειμμα να υπολογίζεται στα 2 δισ. ευρώ. Ο μέσος χρόνος αναμονής για καταβολή του εφάπαξ έχει φτάσει τα δύο χρόνια, ενώ εκκρεμούν περίπου 43.000 αιτήσεις.

Η μη καταβολή της έκτης δόσης έχει δημιουργήσει ασφυξία στο Δημόσιο, με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και τους διοικητές των Ταμείων να αναζητούν άμεσα 450.000.000 ευρώ, προκειμένου να αποφευχθεί η «στάση πληρωμών». Σε συσκέψεις που πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Εργασίας με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη και διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων προσδιορίστηκαν επακριβώς οι ανάγκες των Ταμείων και αναλύθηκαν τα ενδεχόμενα αναζήτησης χρημάτων από το εσωτερικό του ασφαλιστικού συστήματος μέσω δανεισμού από άλλα Ταμεία ή η συνδρομή εναλλακτικών λύσεων, όπως η μετατροπή ομολόγων σε ρέπος. Ωστόσο, κατέστη σαφές ότι οι «άλλες λύσεις» δεν επαρκούν και χρειάζεται επειγόντως η εξεύρεση των χρημάτων από τον Προϋπολογισμό. 




http://apneagr.blogspot.com