8 Νοε 2011

Άρθρο – σοκ σε Ελβετική εφημερίδα: Θα ετοιμάσουν με μυστικότητα την επιστροφή στην δραχμή την περίοδο…

Και επειδη τα αρθρα εξ Ελβετιας αποδεινκυονται τον τελευταιο καιρο “προφητικα” αλλο ενα που προετοιμαζει τον κοσμο για την δραχμη. (Ο αριθμος της σελιδας δεν φαινεται ολοκληρος, ειναι το 17).Διαβάστε την μετάφραση με τρανταχτές αποκαλύψεις. Ο προεδρος του ιδρυματος Ifo του Μοναχου, Hans-Werner Sinn, αναμενει την εξοδο της Ελλαδος απο την Ευρωζωνη. “Οι Ελληνες δεν εχουν καμμια δυνατοτητα να γινουν ανταγωνιστικοι στην Ευρωζωνη. Θα επρεπε να μειωσουν τους μισθους τους κατα το ημισυ. Αυτο γινεται μονο με εξοδο και υποτιμηση”, ειπε ο Sinn στην γερμανικη εφημεριδα “Wirtschaftswoche”.

Για να αποφευχθει η αναληψη χρηματων απο τις τραπεζες σε κατασταση πανικου, θα πρεπει η ελληνικη κυβερνηση να προετοιμασει την επιστροφη στη δραχμη μυστικα και με απολυτη εχεμυθεια. “Το καλλυτερο θα ηταν να επανελθει η δραχμη στην περιοδο των Χριστουγεννων”, συγκεκριμενοποιησε ο εμπειρογνωμονας Manfred Neumann απο το πανεπιστημιο της Βοννης.
Οικονομολογοι πιστευουν οτι το νεο ελληνικο νομισμα θα χασει παρα πολυ απο την αξια του αμεσως μετα την εισαγωγη του στην αγορα. Γι αυτο το λογο θελουν τουριστικοι πρακτορες να ασφαλισουν τις πληρωμες τους σε ελληνικα ξενοδοχεια. Η εταιρεια Hotelplan Suisse εχει επισυναψει συμφωνιες με τους Ελληνες εταιρους της, διαβεβαιωσε η εκπροσωπος της εταιρειας Prisca Huguenin-dit-Lenoir στην εφημεριδα “Sonntag



http://greeknation.blogspot.com