17 Οκτ 2011

Αποκάλυψη: Ο μυστικός δείπνος του Καρολου Παπούλια και τι είπε για Παπανδρέου – Σαμαρά.


http://olympiada.files.wordpress.com/2011/10/pap-pap_450x.jpg?w=270&h=194Μας προβλημάτισε αφάνταστα όταν το μάθαμε. Διότι διαπιστώσαμε ότι ο πρόεδρος της δημοκρατίας ίσως να μην έχει αντιληφθεί το σχέδιο που εφαρμόζει η κυβέρνηση ή είναι και ο ίδιος μέρος του ως αποτέλεσμα μίας ανίερης συναλλαγής.
Την περασμένη εβδομάδα λοιπόν, ο πρόεδρος της δημοκρατίας, κ. Παπούλιας, δείπνησε με ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και στενό συνεργάτη του Ανδρέα Παπανδρέου με τον οποίον τον συνδέουν στενές σχέσεις δεκαετιών. Η συνάντηση έγινε με απόλυτη μυστικότητα, καταφέραμε όμως να αλιεύσουμε το περιεχόμενο της συζήτησης το οποίο και σας παραθέτουμε. Το στέλεχος θα αναφέρεται ως “Λ” χάριν συντομίας, όπως “Λογικός”:
Λ: Πρόεδρε οι στιγμές που ζούμε είναι κρίσιμες. Απαιτείται η παρέμβαση σου. Οδεύουμε προς Εθνική τραγωδία.
Κ.Π: Το γνωρίζω, δεν έχουμε ξαναζήσει παρόμοιες καταστάσεις και το διεθνές περιβάλλον δεν βοηθά.
Λ: Μα δεν είναι μόνο η οικονομία. Εδώ ανακύπτουν Εθνικοί κίνδυνοι που πρέπει να αποτρέψεις. Σκέψου την υστεροφημία σου. Μην συνδέσεις το όνομα σου με μία Εθνική καταστροφή ως απλός παρατηρητής. Θυμίσου το 1987, πως χειριστήκατε την κρίση. Θυμίσου πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξες, προσεγγίζοντας τον Ζίφκωφ.
Κ.Π: Μα τι μπορώ να κάνω; Ο ένας (Παπανδρέου) μοιάζει να είναι στο πέλαγος χωρίς πυξίδα. Την μία παραιτείται, την άλλη ξεπαραιτείται. Ο άλλος (Σαμαράς) δεν κάθεται στο τραπέζι να συζητήσουμε, δεν προσφέρει συναίνεση (!!)
Λ:… (άφωνος).
Τα συμπεράσματα δικά σας.