25 Οκτ 2011

Αποδρούν μέσω Συντάγματος: "Ναι, θέλουμε 180 για εκχώρηση κυριαρχίας"!


ImageΑπόδραση μέσω εκλογών για την λιγότερο "ελληνόψυχη" κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος: Ζητούν 180 ψήφους στην Βουλή για να δώσουν την εθνική κυριαρχία στους Γερμανούς και τους "γερμανόφωνους" της Ευρώπης και είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να τους πάρουν. Μάλιστα το πιθανότερο είναι ότι δεν θα πάνε καν σε ψηφοφορία, αλλά για "οικονομία χρόνου" θα πάνε κατ'ευθείαν σε εκλογές.
«Ο κύβος ερρίφθη» από τον Ε.Βενιζέλο, καθώς ελήφθη το μήνυμα που στέλνουν οι πολίτες και το οποίο αναπαρήγαγε χθες το defencenet.gr: Εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, έστω δήθεν στο όνομα της «ευρωπαΪκής ολοκλήρωσης» όπως προβλέπει το Σύνταγμα της χώρας από το 1975, απαιτεί τα 3/5 της Βουλής δηλαδή 180 ψήφους Ελλήνων βουλευτών σε διαφορετική περίπτωση είναι παράνομη και αν το επιχειρήσει μια κυβέρνηση οδηγείται στο εδώλιο.
Κατόπιν αυτής της πραγματικότητας η κυβέρνηση που «φλερτάριζε» με τους 150+1 αποφάσισε να πάει την σύμβαση στην Βουλή και  να ζητήσει 180 βουλευτές να το ψηφίσουν!
Πρακτικά ζητεί και από τη Ν.Δ. να το ψηφίσει. Η ώρα για το μεγάλο «ΝΑΙ ή το μεγάλο «ΟΧΙ» γιια τον Αντώνη Σαμαρά ήρθε και συμπίπτει με την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Χωρίς να έχουμε καμία ιδιαίτερη ενημέρωση για το θέμα και χωρίς να θέλουμε να προκαταλάβουμε το οτιδήποτε, θεωρούμε ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα σταθεί εκεί που η Ιστορία τοποθετεί τους σημαντικούς Έλληνες: «Καλύτερα πεινασμένος παρά ταπεινωμένος», είπε ο Γιώργος Καρατζαφέρης και δεν νομίζουμε ότι ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να σταθεί έστω ένα βήμα πίσω από αυτή την εθνική γραμμή.
Σε τελική ανάλυση ο Αντώνης Σαμαράς ήταν αυτός που είπε το μεγάλο «ΟΧΙ» στο Μνημόνιο όταν ο Γ.Καρατζαφέρης είχε πει «ναι».
Το φιλμ των δραματικών γεγονότων σε ότι αφορά τους 180 βουλευτές έχει ως εξής: . Λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, στο MEGA, ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος τον ενημέρωσε πως η νέα συμφωνία θα περάσει από τη Βουλή με 180 ψήφους, ο υπουργός Οικονομικών από τις Βρυξέλλες επιβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το αν η κυβέρνηση προτίθεται να ζητήσει την υπερψήφιση του σχήματος που θα διαμορφωθεί, ως προς την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους, με αυξημένη πλειοψηφία, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, δήλωσε τα εξής:
«Ενημέρωσα, κατ’ εντολήν του Πρωθυπουργού, τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τα πάντα: Για το διαπραγματευτικό πλαίσιο, τους βασικούς αριθμούς, τα κρίσιμα ερωτήματα, τις προτεραιότητες, τους κινδύνους.
Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι τέτοιου είδους ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με αυξημένο αίσθημα ευθύνης και ως εκ τούτου να ψηφίζονται ει δυνατόν στη Βουλή με ευρεία πλειοψηφία, όχι επειδή αυτό είναι νομικά αναγκαίο, αλλά γιατί αυτό είναι εθνικά επιβεβλημένο και πολιτικά υπεύθυνο».
Φαίνεται ότι και οι ίδιοι οι γαλλογερμανοί θέλουν ξεκαθαρισμένες απαντήσεις. Και θα τις έχουν…
Να δούμε και το άρθρο του Συντάγματος που αναγκάζει την κυβέρνηση να πάει σε εκλογές, αφού θεωρούμε δεδομένο ότι δεν θα συγκεντρώσει 180 ψήφους στην Βουλή για να υπάρχει αποδοχή της γερμανικής πρότασης για ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από επιτρόπους:
Άρθρο 28
1.
 Οι γενικά παραδεγμένοι κανόνες του διεθνούς δικαίου, καθώς και οι διεθνείς συμβάσεις, από την επικύρωσή τους με νόμο και τη θέση τους σε ισχύ σύμφωνα με τους όρους καθεμιάς, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού ελληνικού δικαίου και υπερισχύουν από κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου. Η εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμβάσεων στους αλλοδαπούς τελεί πάντοτε υπό τον όρο της αμοιβαιότητας.

2. Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών.
3. Η Ελλάδα προβαίνει ελεύθερα, με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της, εφόσον αυτό υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον, δεν θίγει τα δικαιώματα του ανθρώπου και τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος και γίνεται με βάση τις αρχές της ισότητας και με τον όρο της αμοιβαιότητας. 
Ερμηνευτική δήλωση: Το άρθρο 28 αποτελεί θεμέλιο για τη συμμετοχή της Χώρας στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.


http://www.defencenet.gr