5 Νοε 2009

Στην Κρήτη η μεγαλύτερη εφημερίδα στον κόσμο

Κρητική εφημερίδα στο βιβλίο Γκίνες… Πρόκειται για την «Chillout cafe news», που έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση στα πολιτιστικά δρώμενα του Ηρακλείου, καταρρίπτοντας το ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη σε διαστάσεις εφημερίδα στον κόσμο. Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου στο Ηράκλειο της Κρήτης, αναρτήθηκε το τεραστίων διαστάσεων τεύχος της «Chillout». Ενα, μοναδικό και συλλεκτικό! Εχει ύψος 3,15 μέτρα και πλάτος 4,50 μέτρα.

Οι παρευρισκόμενοι, κάτοικοι της περιοχής αλλά και ξένοι που βρέθηκαν εκεί, δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για το θέαμα και συνεχάρησαν τους συντελεστές της εφημερίδας για την πρωτοβουλία τους. Η θεματολογία της «Chillout» αφορά τα πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης, τα οποία παρατηρεί με φρέσκια ματιά, ενώ φιλοξενεί πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα αρθρογραφία. Η εφημερίδα, η οποία κυκλοφορεί επίσης εδώ και τέσσερα χρόνια στα Χανιά και ένα χρόνο στο Ρέθυμνο, αποτελεί το μοναδικό free press lifestyle φύλλο της περιοχής και έχει ως στόχο την ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού για όσα ενδιαφέροντα συμβαίνουν και στους τρεις νομούς. Οι Κρητικοί την αγκάλιασαν και την υποστήριξαν από την πρώτη ημέρα που κυκλοφόρησε καθώς μέσα στις σελίδες της βρίσκουν ό,τι μπορεί να τους ενδιαφέρει απ’ όλες τις μορφές της τέχνης.

Τα αποκαλυπτήρια της εφημερίδας πραγματοποίησε ο δήμαρχος του Ηρακλείου Κρήτης κ. Κουράκης, ενώ το παρών στην εκδήλωση έδωσαν η νομάρχης και η αντινομάρχης της περιοχής, κυρίες Σχοιναράκη και Πετράκη, ο βουλευτής κ. Στρατάκης, τοπικοί φορείς και πλήθος κόσμου. Οι επιτελείς της «Chillout» τους υποσχέθηκαν ότι θα συνεχίσουν την προσπάθειά τους, καθώς τα σχέδιά τους για το μέλλον είναι σημαντικά και μεγαλεπήβολα.

espressonews.gr