9 Δεκ 2009

Ο ιδρυτής του Twitter ανακοίνωσε τη δημιουργία συστήματος πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου



Ο ιδρυτής και πρόεδρος της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Twitter Τζακ Ντόρσεϊ ανακοίνωσε σήμερα ότι σκοπεύει να βγάλει στην αγορά μέσα στο 2010 ένα σύστημα πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου ή φορητού υπολογιστή.

Η υπηρεσία που ονομάζεται Square έχει σκοπό "να βοηθήσει κυρίως στις μικροπληρωμές, όπως για παράδειγμα την πληρωμή της μπέιμπι σίτερ ή κάποιων μαθημάτων", εξήγησε στο γαλλικό πρακτορείο ο Ντόρσεϊ.

Το σύστημα λειτουργεί συνδέοντας έναν μικρό κύβο από μαύρο πλαστικό στην υποδοχή των ακουστικών του κινητού τηλεφώνου ή του φορητού υπολογιστή: ο χρήστης στη συνέχεια περνάει την πιστωτική του κάρτα μέσα από την σχισμή του κύβου ώστε να μπορέσει να διαβάσει τα στοιχεία.

"Πιστεύουμε ότι αυτό το σύστημα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους", δήλωσε ο Ντόρσεϊ εκτιμώντας ότι έχει "τεράστιες δυνατότητες".

Ο Ντόρσεϊ ελπίζει να μπορεί να βγάλει το Square στην αγορά των ΗΠΑ τον Μάρτιο του 2010 και αργότερα στον υπόλοιπο κόσμο. Αυτή την στιγμή χρησιμοποιείται πειραματικά σε αρκετές αμερικανικές πόλεις, όπως το Σαν Φρανσίσκο και η Νέα Υόρκη.

Ο Ντόρσεϊ διευκρίνισε ότι η εταιρεία του εργάζεται ακόμη ώστε να "εξασφαλίσει την ασφάλεια του συστήματος".

Ο "μαύρος κύβος" θα διατίθεται δωρεάν μέσω διαδικτύου, αλλά και καταστημάτων, ενώ ένα σεντ θα προσφέρεται σε φιλανθρωπικό οργανισμό για κάθε συναλλαγή που θα γίνεται μέσω του Square.

nooz.gr