4 Δεκ 2009

Bye bye... UFO

Το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας έκλεισε τη μονάδα του για τις έρευνες για τα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα (UFO), μετά από 50 χρόνια λειτουργίας, λέγοντας ότι δεν μπορεί πλέον να δικαιολογήσει το κόστος λειτουργίας της υπηρεσίας αυτής.

Το υπουργείο υποστηρίζει ότι δε βρήκε στοιχεία για απειλή κατά της Βρετανίας ή απόδειξη για την ύπαρξη εξωγήινων, παρά την αποστολή από το κοινό χιλιάδων εκθέσεων για UFO σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας και στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του υπουργείου.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι δεν έχει άποψη σχετικά με την ύπαρξη ή όχι εξωγήινης ζωής, αλλά πρόσθεσε ότι "δεν είχε ειδική ικανότητα για να προσδιορίσει τη φύση τέτοιων παρατηρήσεων".

"Δεν υπάρχει κανένα όφελος για την άμυνα από μια τέτοια έρευνα και θα ήταν μια ανάρμοστη χρήση των πόρων της άμυνας", πρόσθεσε το υπουργείο.

Κάθε απειλή για τον εναέριο χώρο της χώρας θα εντοπίζεται με ελέγχους των ραντάρ και θα αντιμετωπίζεται από τα πολεμικά αεροσκάφη της Βασιλικής Αεροπορίας (RAF).

ΣΚΑΪ

Το υπουργείο τονίζει ότι η χρήση των πόρων θα πρέπει να επικεντρωθεί σε πιο σημαντικές προτεραιότητες, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου στο Αφγανιστάν.

Ο αξιωματικός που ασχολείτο με τις εκθέσεις για τα UFO μετατέθηκε σε άλλη υπηρεσία και το υπουργείο εξοικονόμησε από την μετακίνηση αυτή 44.000 λίρες ετησίως.