18 Αυγ 2009

Σεξ από ηλικία 15 ετών

Το 50% των σεξουαλικά δραστήριων εφήβων ολοκληρώνει τις σχέσεις του εώς την ηλικία των 15 ετών. Το ανατριχιαστικό συμπέρασμα ανήκει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το οποίο πραγματοποίησε μία άκρως ενδιαφέρουσα έρευνα σχετικά με την σεξουαλική ζωή των νέων: Μιας γενιάς που ξεκινά και ολοκληρώνει τη σεξουαλική της ζωή πολύ πιο γρήγορα απ’ό,τι έκαναν οι νέοι των παλιότερων εποχών.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της μελέτης, τα οποία δημοσιεύονται στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, στο σύνολο των εφήβων, το 48% δηλώνει σεξουαλικά δραστήριο. Ένα επίσης σημαντικό εύρημα της έρευνας είναι ότι το 21% των σεξουαλικά δραστήριων εφήβων δηλώνει ότι δεν χρησιμοποιεί κανένα αντισυλληπτικό μέτρο. Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι κύρια αιτία για όλα αυτά είναι οι καταιγιστικές πληροφορίες που δέχονται σε καθημερινή βάση οι ανήλικοι, οι οποίες τους επηρεάζουν, όχι πάντοτε θετικά. Οι πληροφορίες προέρχονται από την τηλεόραση, τα περιοδικά και το ίντερνετ, το οποίο αναδεικνύεται σε καταλυτικό παράγοντα για το εν λόγω θέμα.

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό της έρευνας είναι ότι το 18.3% είχε σεξουαλική επαφή πριν από τα 14 του χρόνια, ενώ το 82.9% έχει πλήρη ενημέρωση γύρω από το AIDS.
Πηγή: Star.gr