2 Ιουλ 2009

Οι νέοι επιλέγουν τις διακοπές τους... διαδικτυακά

Ο Ιούλιος έφτασε και όπως κάθε χρόνο οι υποχρεώσεις των νέων σε σχέση με τις εξεταστικές και τα μαθήματά τους τελειώνουν σιγά σιγά. Ανάμεσα στις παρέες των νέων κυριαρχεί ένα θέμα συζήτησης - πού θα πάνε διακοπές φέτος!

Η αναζήτηση συνεχώς νέων προορισμών και εμπλουτισμένων προγραμμάτων για διακοπές και ταξίδια αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά των νέων αυτήν την περίοδο.

Σε έρευνα που διεξήχθη από την οργάνωση ΝΕΟΙ διαπιστώθηκε ότι το 33% των νέων προτιμάει να κλείνει τις διακοπές του μέσα από το διαδίκτυο καθώς είναι πιο γρήγορο.

Μόνο το 5% κάνει έρευνα και αγοράζει τις διακοπές τους από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες και τα γραφεία τους, ενώ το 22% των χρηστών διαδικτύου κάνει κράτηση μέσω ταξιδιωτικών γραφείων, αφού προηγουμένως έχουν κάνει την απαραίτητη έρευνα για τον προορισμό τους διαδικτυακά.

Το 39% χρησιμοποιεί το τηλέφωνο για να κάνει κράτηση, αφού έχει κάνει την διαδικτυακή του έρευνα , αποδεικνύοντας έτσι και φέτος ότι το διαδίκτυο είναι το σημαντικότερο κανάλι έρευνας και αγοράς για τις καλοκαιρινές διακοπές των νέων.

Όσον αφορά τον προορισμό, το 47,5% θα προτιμήσει χαμηλού κόστους διακοπές, λόγω της οικονομικής κρίσης, σε εγχώρια παραθαλάσσια μέρη .

Ένα 60% δηλώνει ότι κλείνει τις διακοπές τους τελευταία στιγμή, ενώ το 45% ότι προτιμάει διαδικτυακά πρακτορεία ξένων εταιρειών, καθώς οι τιμές που προσφέρονται για αγαπημένους προορισμούς είναι πιο ανταγωνιστικές.

Πηγή: star.gr