13 Ιουλ 2009

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΠΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΧΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

…Βαφτίσανε το κρέας ψάρι γιατί

ήταν Τετάρτη και νηστεύανε…


Άφωνος μάρτυρας και εγώ ,στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παλλήνης την Τέταρτη 8/7/09 .
Όρθιος και με θερμοκρασία πάνω από 25 βαθμούς παρακολούθησα με προσοχή μέσα στον πρόσφατα ανακαινισμένο χώρο του δημαρχείου, από τις 7:30 μ.μ. έως τις 10:30 μ.μ. τις διεργασίες και λέω διεργασίες για να μην πω αλχημείες που έλαβαν χώρα στο κατά τις φήμες ελεύθερο βήμα των Δημοτών της πόλης .
Απόντες από τα έδρανα οι κ.κ. 1.ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 2. ΜΑΚΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ, 3. ΠΑΥΛΟΥ ΑΓΝΗ, 4. ΛΑΚΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, 5. ΖΙΝΕΛΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ (ήρθε αργότερα)
Παρόντες ο ΣΠΥΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ,
0ι Δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας κ.κ.
1)ΣΑΜΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, 2)ΣΜΥΡΛΙΑΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ,3)ΜΕΡΤΥΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ,4)ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 5)ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ, 6)ΑΟΥΑΝΤΑΛΛΑ ΜΑΧΜΟΥΝΤ, 7)ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ, 8)ΚΕΧΡΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ 9)ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΟΣ.

Της μείζονος αντιπολίτευσης οι κ.κ. 1)ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ,2)ΣΜΕΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ,3)ΜΕΡΤΖΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ , 4)ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, 5)ΛΕΒΑΝΤΗ ΜΑΡΙΑ.
Και της ελάσσονος αντιπολίτευσης οι κ.κ.1)ΜΠΟΥΝΤΟΥΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, 2) ΝΑΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.
Άρα επί των παρόντων η δημοτική ομάδα του κ. Σπύρου Κωνσταντά, δεν συμπλήρωνε το μαγικό αριθμό (11) είχε μονό (9).
Ο κ. Μπουτουβάς κατέθεσε εγγράφως πρόταση να μην συζητηθεί το θέμα Καμπά έως ότου ολοκληρωθούν οι συζητήσεις για το ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας (Ο.Ρ.Σ.Α.).Έτσι (γνωστό στους μυημένους… από τα δύο προηγούμενα αποτυχημένα Δημοτικά συμβούλια ) για να ξεκινήσει το Δημοτικό Συμβούλιο έπρεπε να έχει την απαραίτητη απαρτία των 11, εάν δηλαδή η αντιπολίτευση είχε ενιαία στάση θα μπορούσε να δηλώσει ΑΠΩΝ και να εναρμονιστεί πλήρως με την απαίτηση των 14 φορέων της πόλης που από την προηγούμενη ημέρα είχαν καταθέσει το ψήφισμα τους με το ίδιο αίτημα.


Αυτή την εικόνα αντίκρισα κατά την είσοδο μου στην αίθουσα και μετά την στήριξη της πρότασης για συζήτηση, από 3 Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης, ήρθε η αναζητούμενη ΑΠΑΡΤΙΑ και το συμβούλιο άρχισε .
Προσπαθώντας να μαζέψω τις σκέψείς μου για την τοποθέτηση μου (βλακωδώς πίστευα ότι θα είχα αυτή τη δυνατότητα έως 10:30μ.μ.) αναμένω να ανακοινώσει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου τα διαδικαστικά της συνεδρίασης.
Από ότι καταλάβατε… ο λόγος δεν αφέθηκε ελεύθερος αμφοτέρων των μελών της συνεδρίασης, αλλά με την γνωστή μέθοδο του ¨Κανονισμού ¨ έως τις 10:15 μ.μ. κανείς …μα κανείς… εκπρόσωπος φορέα της πόλης δεν άρθρωσε κουβέντα …εξαιρουμένων των Πολιτών που διέκοπταν .


ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Αργά το βράδυ τηλεφωνικώς μου ανακοινωθήκαν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας επί της πρότασης Δημάρχου…Η πρόταση έλαβε (2) ΔΥΟ λευκά (ΖΙΝΕΛΗ-ΜΕΡΤΖΑΝΟΥ) (3) ΤΡΙΑ κατά (ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ- ΜΠΟΥΝΤΟΥΒΑΣ- ΝΑΤΣΗΣ)και 12 ΔΩΔΕΚΑ υπέρ (ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ)…


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Η πρόταση των ιδιοκτητών του κτήματος Καμπά βλάπτει σοβαρά την συνοχή των κατοίκων της Παλλήνης …

Υ.Γ. Τελικά ίσως να είναι αποτελεσματικότερο να καταθέτεις τις θέσεις και τις απόψεις σου στο καφενείο των Εργατικών Κατοικιών … ή στις συναντήσείς των φορέων ή στο Διαδίκτυο που τόσο ενοχλεί τους εξουσιαστές, γιατί ο πονηρός βασιλιάς της ζωής «ο εγωισμός» είναι γυμνός …

Γ. Αποστολίδης Εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα και Πατέρας δυο παιδιών.

Από email που λάβαμε