1 Ιουλ 2009

Bilderberg :Τι ειπώθηκε στην Βουλιαγμένη

Την παραµονή του 58oυ Συνεδρίου της Λέσχης Μπίλντερµπεργκ (14-17 Μάιου), στο συγκρότημα Ναυσικά του Ξενοδοχείου Αστήρ Παλλάς, στη Βουλιαγμένη, γνωστός ερευνητής-ρεπόρτερ κατάφερε να αντλήσει κρίσιµες πληροφορίες για το πώς αυτή η ελίτ σχεδιάζει να χειριστεί την παγκόσµια Οικονομία τον επόµενο χρόνο.

Σύµφωνα µε τις πηγές του, τα ακόλουθα είναι µερικά από τα σηµεία συζήτησης και προβληµατισµού της Λέσχης:

• Το µέλλον του δολαρίου και Της Οικονοµίας των ΗΠΑ. Το σχέδιο είναι, οι παίκτες της Μπίλντεµπεργκ, µέσω των συµµάχων τους στην Ουάσιγκτον και τη Γουόλ Στρητ, να συνεχίσουν να εξαπατούν εκατοµµύρια αποταµιευτών και επενδυτών που πιστεύουν την πρόβλεψη ανάκαµψης της Οικονοµίας. Τα «τεστ βιωσιµότητας» των τραπεζών που διεξάγονται σήµερα από την Ουάσιγκτον είναι κάτι περισσότερο από µία απάτη, που βασίζεται στην παράλογη βάση ότι η οικονοµία δεν θα χειροτερέψει περισσότερο!

• Ανεργία στις ΗΠΑ. Λύσεις και υποθέσεις, όπως αναφέρονται στο φυλλάδιο που στάλθηκε στα µέλη. Η Μπίλντερµπεργκ ξεκινά από την υπόθεση ότι η ανεργία θα κινείται γύρω στο 14% προς το τέλος του χρόνου, επίπεδο πολύ υψηλότερο από εκείνο που έχει επισήµως ανακοινώσει η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

• Ύφεση ή οικονοµική στασιµότητα, όπως αναφέρεται στο προσυνεδριακό φυλλάδιο. Η Μπίλντερµπεργκ θεωρεί ότι υπάρχουν δύο επιλογές: α) µία παρατεταµένη αγωνιώδης ύφεση που θα καταδικάσει τον κόσµο σε μια δεκαετία στασιµότητας, παρακµής και φτώχιας και β) µία έντονη αλλά συντοµότερη ύφεση, η οποία θα ανοίξει τον δρόµο για µία νέα βιώσιµη παγκόσµια οικονοµική τάξη.

• Η τελική ώθηση για τη νοµοθετική ρύθµιση της Συνθήκης Της Λισσαβόνας. Αυτή θα εξαρτηθεί από τη θετική ψήφο της Ιρλανδίας που αναµένεται τον Σεmέµβριο ή Οκτώβριο.

Μία από τις ανησυχιες είναι η αντιµετώπιση και εξουδετέρωση του κινήµατος κατά της Συνθήκης της Λισσαβόνας, που ονοµάζεται «Λµπερτάς» και έχει αρχηγό τον Declan Ganley. Μία από τις κινήσεις που σχεδιάζονται είναι η εκστρατεία διασποράς φηµών στα ΜΜΕ των ΗΠΑ ότι ο Ganley χρηµατοδοτείται από εµπόρους όπλων που σχετίζονται µε τον στρατό των ΗΠΑ.

Τον Μάρτιο, ο Βέλγος Κόµης και σηµερινός πρόεδρος της Μπίλντερµπεργκ, Etienne Davignon, καυχήθηκε ότι η Λέσχη συνέβαλε στη δηµιουργία του ευρώ, προωθώντας το σχέδιο της οργάνωσης για τη δηµιουργία ενός κοινού νοµίσµατος, στις αρχες της δεκαετίας του '90. Το πιθανότερο είναι ότι το σχέδιο της Μπίλντερµπεργκ για ένα ευρωπαϊκό οµοσπονδιακό υπερκράτος και ένα ενιαίο νόµισµα ξεκινά πολύ παλαιότερα. Μία έρευνα του BBC αποκάλυψε έγγραφα από τα πρώτα συνέδρια της Λέσχης τα οποία επιβεβαιώνουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν πνευµατικό τέκνο της Μπίλντερµπεργκ!

Το 2006, ο δημοσιογράφος προέβλεψε ότι η αγορά στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ θα «διευκολυνόταν» να τιναχτεί στα ύψη πριν σκάσει η φούσκα - και αυτό ακριβώς έγινε. Επιπλέον, στις αρχες του 2008, προέβλεψε ότι η Μπίλντερµπεργκ θα δηµιουργούσε τις συνθήκες για µία τεράστια οικονοµική καταστροφή ¬κάτι που επιβεβαιώθηκε από την κατάρρευση της Lehman Brothers ...
Πηγή: ventetta.blogspot.com