29 Ιουν 2009

Σενάρια για μίζες και σε τρομοκράτες

Έδινε η Siemens, σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel

Η κυβέρνηση του Μπαγκλαντές εξετάζει το σενάριο να διοχετεύτηκαν μίζες της Siemens και σε τρομοκράτες, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.

Όπως αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα, η κυβέρνηση του Μπαγκλαντές έχει συστήσει ανεξάρτητη επιτροπή που διερευνά εάν χρήματα από δωροδοκίες της Siemens κατέληξαν στα χέρια τρομοκρατικής οργάνωσης.

"Η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη σημασία στην υπόθεσή αυτή. Ασχολείται μαζί της και το πρωθυπουργικό γραφείο", δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής Χασανούλ Χακ Ινού.

Από την πλευρά της η Siemens, η οποία έχει παραδεχθεί ενώπιον της αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς ότι έγιναν οι εν λόγω πληρωμές, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να κατέληξαν οι μίζες σε τρομοκράτες, αλλά στο πλαίσιο των δικών της, εσωτερικών ερευνών δεν προέκυψαν σχετικές ενδείξεις.

Σύμφωνα με το Der Spiegel, πρόκειται για μίζες ύψους 1,7 εκατ. δολαρίων που κατεβλήθησαν το 2004 στον τότε υπουργό Τηλεπικοινωνιών του Μπαγκλαντές, προκειμένου ο όμιλος να διασφαλίσει ανάθεση έργου στο δίκτυο της κινητής τηλεφωνίας.

Λίγο αργότερα, ο υπουργός Τηλεπικοινωνιών Αμινούλ Χακουέ, καταδικάστηκε ερήμην από δικαστήριο του Μπαγκλαντές σε κάθειρξη 31 ετών, καθώς βρέθηκε ένοχος στην κατηγορία ότι συντόνιζε επιθέσεις και άλλες δραστηριότητες της τρομοκρατικής Ομάδας «Jamaat ul-Mudschahidin Bangladesh». Έκτοτε τα ίχνη του Χακουέ έχουν χαθεί και καταζητείται.
Πηγή: SKAI