29 Ιουν 2009

Πεσκάρα 2009: Πέντε χρυσά στην κωπηλασία

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της ελληνικής κωπηλασίας στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα, καθώς επί συνόλου οκτώ τελικών τα ελληνικά πληρώματα κατέκτησαν πέντε χρυσά μετάλλια.

Ο Γιάννης Χρήστου στέφθηκε Μεσογειονίκης, καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μονό σκιφ. Ο Ελληνας κωπηλάτης τερμάτισε με επίδοση 7:03.05, ενώ το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Κροάτης, Μάριο Βέκιτς και το χάλκινο, ο Ιταλός, Ρομάνο Μπατίστι. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην 5η θέση τερμάτισε ο Κύπριος, Βαλεντίνος Σοφοκλέους.

Την κατάκτηση του τρίτου χρυσού μεταλλίου -και δεύτερου στο άθλημα της κωπηλασίας- πήραν στην δίκωπο άνευ πηδαλιούχου, οι Νίκος και Απόστολος Γκουντούλκας, οι οποίοι κατέκτησαν την πρώτη θέση, καθώς τερμάτισαν με επίδοση 6:38.42 και ανέβασαν τα ελληνικά μετάλλια στα δέκα.
Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησαν οι Γάλλοι Ζερμέν Σαρντέν και Ντοριάν Μορτελέτ, ενώ το χάλκινο οι Σέρβοι, Γκόραν Γιάγκαρ και Νίκολα Στόιτς.

Η Αλεξάνδρα Τσιάβου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μονό σκιφ ελαφρών βαρών. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε σε 7:50.81, ενώ το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η Ιταλίδα, Λάουρα Μιλάνι και το χάλκινο η Μίρνα Ράιλε Μπρόντανατς από την Κροατία.

Ο Βασίλης Πολύμερος έγινε ο τέταρτος Ελληνας κωπηλάτης που κατακτά χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες που διεξάγονται στην Πεσκάρα. Ο Πολύμερος πήρε την πρώτη θέση στο μονό σκιφ ελαφρών βαρών με επίδοση 7:02.85, ενώ το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Ιταλός, Λορέντσο Μπερτίνι και το χάλκινο, ο Γάλλος, Μαξίμ Γκουασέ.

Οι Τριανταφυλλιά Καλαμπόκα και η Χριστίνα Γιαζιτσίδου συνέχισαν την εκπληκτική παρουσία της ελληνικής κωπηλασίας στους Μεσογειακούς Αγώνες που διεξάγονται στην Πεσκάρα, καθώς κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο (πέμπτο για τα ελληνικά χρώματα) στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών. Το ελληνικό «δίδυμο» τερμάτισε σε 7:12.63 και πήρε την πρώτη θέση, ενώ το αργυρό μετάλλιο κατέκτησαν οι Γαλλίδες, Ελίζ Μορίν και Κοραλί Σιμόν και το χάλκινο, οι Ιταλίδες, Ερικα Μάι και Κάρολα Ταμπολόνι.

Πηγή: goalday.gr