22 Ιουν 2009

Διακοπές: Πώς να κερδίσετε έκπτωση ως 40% στο ξενοδοχείο

Oι τιμές στο internet είναι μέχρι και 40% χαμηλότερες, σε σχέση με τις τιμές που θα πάρει ο ενδιαφερόμενος αν θελήσει να κάνει κράτηση τηλεφωνικώς.

Κάντε κράτηση ξενοδοχείου μέσω internet και πληρώστε μέχρι και 40% κάτω σε σχέση με την τιμή πόρτας.
Μάλιστα ο κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων προτρέπει τους ενδιαφερόμενους να «σερφάρουν» στο διαδίκτυο πριν κλείσουν ξενοδοχείο.
Όπως λέει οι τιμές στο internet είναι μέχρι και 40% χαμηλότερες, σε σχέση με τις τιμές που θα πάρει ο ενδιαφερόμενος αν θελήσει να κάνει κράτηση τηλεφωνικώς.
«Ας διαθέσουν οι καταναλωτές 5 λεπτά από το χρόνο τους να σερφάρουν στο διαδίκτυο και σίγουρα θα βρουν μεγάλες διαφορές στις τιμές».
Και παραδέχεται πως πολλοί ξενοδόχοι πουλάνε σε μεμονωμένους πελάτες πιο ακριβά 30%- με 40% σε σχέση με την τιμή στο internet.
Σημειώνει επίσης πως η εικόνα των αφίξεων βελτιώνεται και εκτιμά η πτώση δεν θα ξεπεράσει το 10%, όμως καθώς οι τουρίστες έχουν περιορίσει τις μέρες διακοπών, αλλά και δαπανούν λιγότερα, τα τουριστικά έσοδα θα δεχθούν μεγαλύτερη πίεση (ακόμα και 20%).
Σύμφωνα με ξενοδόχους οι κρατήσεις της «τελευταίας στιγμής», δείχνουν ότι ο Μάιος κινήθηκε καλύτερα από τις αρχικές προβλέψεις (για παράδειγμα στο Ηράκλειο σημειώθηκε άνοδος 20%).
Και συμμερίζονται την άποψη ότι το 2009 θα «κλείσει» καλύτερα χωρίς να αποκλείεται το ποσοστό της πτώσης να είναι τελικά μονοψήφιο.
Ωστόσο εκείνοι που αντιμετωπίζουν σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι μικρές μονάδες, καθώς δεν μπορούν να ακολουθήσουν τους μεγάλους σε επίπεδο τιμών και υπηρεσιών.
Την πρώτη ανάσα ο ελληνικός τουρισμός την πήρε τον Απρίλιο καθώς οι αφίξεις στους πλέον δημοφιλείς προορισμούς ήταν αυξημένες κατά 29,3% για την Ρόδο, 14% για τη Θεσσαλονίκη και 21,9% για τα Χανιά.
Αντίθετα άσχημη ήταν τον Απρίλιο η εικόνα των αεροπορικών αφίξεων στην Σαντορίνη με κάμψη που αγγίζει το 70%, στη Μύκονο με πτώση 50%, μείον 19% οι αφίξεις στην Κέρκυρα και 6% στην Κεφαλονιά.
Στο σύνολο της χώρας οι αφίξεις τον Απριλίου εμφάνισαν άνοδο της τάξης του 8,7%, ωστόσο το πρώτο τετράμηνο του έτους κινήθηκαν πτωτικά στο -7,3%.

Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ