22 Ιουν 2009

ΖΗΤΟΥΝ ΟΠΛΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. ΑΦΟΥ 190 ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΔΕΙΑΣ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗΣ

Λένε ότι μόνο αν πάρουν τον νόμο στα χέρια τους θα αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα


Το να λέμε ότι η κατάσταση με την εγκληματικότητα στο κέντρο και τις αντιδράσεις των κατοίκων του που παίζουν καθημερινά με τη ζωή τους κορώνα-γράμματα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχοι είναι μάλλον εύκολο. Το να αποδεικνύουμε με ένα έγγραφο που αποτελεί κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα, προκαλεί σοκ. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα presstime (αρ.φυλ. 161 σελ.6), απελπισμένοι οι κάτοικοι του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, γύρω από το παλιό Εφετείο, που έχει μετατραπεί σε «γκέτο», συμπεραίνουν ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να ελέγξει την εγκληματικότητα και να τους προστατεύσει.
Ως εκ τούτου ζητούν να τους επιτραπεί από το Κράτος να οπλοφορούν! Μόνο έτσι οι 190 αιτούντες, ανάμεσά τους και ο παπάς της περιοχής νοιώθουν ότι θα είναι ασφαλείς.
Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες γύρω από το παλιό Εφετείο στην οδό Σωκράτους νοιώθουν απροστάτευτοι και με επιστολή τους στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, ζητούν, εκτός από την αυτονόητη ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας και των περιπολιών, άδεια οπλοκατοχής για να αντιμετωπίσουν την εγκληματικότητα στη γειτονιά τους! Με πολυσέλιδη αναφορά-καταγγελία προς τους διοικητές των Τμημάτων Ασφαλείας και Τάξης, που υπογράφουν 190 κάτοικοι, καταστηματάρχες, επαγγελματίες, δικηγόροι ακόμη και ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου, απαριθμούν τα ατέλειωτα κρούσματα ληστειών στη μέση του δρόμου, διαρρήξεις σπιτιών και καταστημάτων, αναφέρουν συγκεκριμένα περιστατικά βίας από λαθρομετανάστες και καταγγέλλουν ότι τις περισσότερες φορές τα περιπολικά φτάνουν κατόπιν εορτής. Και όχι μόνο, αλλά δέχονται συχνά επιθέσεις από τους αλλοδαπούς που έχουν καταλάβει το παλιό Εφετείο, με μάρμαρα και πέτρες! Οι υπογράφοντες την επιστολή χαρακτηρίζουν την καθημερινότητά τους ως «εφιάλτη», κάτι «σαν ταινίες κατάλυσης του κράτους» και μιλούν για βιασμούς γυναικών από νεαρούς που έχουν βρει κατάλυμα στο κτίριο.

Πράγματι, τους τελευταίους μήνες το άλλοτε πολυτελές ξενοδοχείο «Αμπασαντέρ», που έως το 2000 στέγαζε το Εφετείο Αθηνών, έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο πέμπτης κατηγορίας σε μία τριτοκοσμική πρωτεύουσα, μία ανάσα από την πλατεία Ομονοίας. Εκατοντάδες αλλοδαποί ζουν μέσα στο κτίριο.

Πηγή: hellenicrevenge.blogspot.com