6 Μαΐ 2009

Μαραθώνεια διαβούλευση Οργανώσεων Πολιτών Αν. Αττικής με εκπροσώπους κομμάτων και ΟΤΑ. ΟΧΙ στο Ρυθμιστικό των 8.000.000 εγκλωβισμένων αθώων και μη

Ο κύβος για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής ερρίφθη λοιπόν στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τους εκπροσώπους των Οργανώσεων Πολιτών. Η πολύωρη συζήτηση, και το ακαδημαϊκό κλίμα, μέσα στο οποίο διεξήχθη, οδηγεί στα πρώτα γενικευμένα συμπεράσματα για τα μεγάλα και ανοικτά μέτωπα που υπήρχαν και απ' ότι φαίνεται δεν έκλεισαν με την ανακοίνωση του... ρυθμιστικού σχεδίου Αττικής.

Ακούστηκε χαρακτηριστικά ότι από τις 102 σελίδες του σχεδίου νόμου, υπάρχουν μόνο δύο γραμμές που αναφέρονται στο πλέον καυτό θέμα που αφορά όλους τους κατοίκους της περιοχής 'ΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ".


Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι κανείς δεν ονειρεύεται την Αττική των 8.000.000 κατοίκων που απλόχερα μας προσφέρει το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο, και το οποίο για να υλοποιηθεί θα πρέπει να ανατρέψει τις οριακές περιβαλλοντικές ισορροπίες όλης αυτής της περιοχής.
Υπάρχουν ευθύνες και λάθη πολλών χρόνων για την έλλειψη αποχέτευσης και για τον σχεδιασμό των ΧΥΤΑ, παρατήρησαν τόσο οι Βουλευτές Αττικής όσο και οι εκπρόσωποι των ΟΤΑ.
Αγωνία για το τι μπορούμε να σώσουμε στην παρούσα κατάσταση που έχει περάσει προ πολλού τα όρια του συναγερμού.
Έγιναν αναφορές για τα επικείμενα τεράστια πρόστιμα που απειλεί η Ε.Ε. για τους ΧΥΤΑ (34.000 € την ημέρα) καθώς και για τα αντίστοιχα που θα ισχύσουν για τα υγρά απόβλητα στη συνέχεια.
Όλοι εξεφρασαν την επιθυμία να συνεχιστεί η αφύπνιση των Οργανώσεων Πολιτών και να μην επιτρέψουν να διεξαχθούν οι επόμενες κρίσιμες συναντήσεις του Νομ. Συμβουλίου ...σε άδεια έδρανα.
(Η επεξεργασία των πρακτικών της εκδήλωσης, η οποία έχει μαγνητοσκοπηθεί, θα γίνει σταδιακά και θα αναρτηθούν οι περισσότερες τοποθετήσεις σε μορφή video τις επόμενες ημέρες από το ιστολόγιο του ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ).

Η Νομαρχία Αν. Αττικής απάντησε με... τετραπλή της διαβούλευση ! Θα δώσει το βήμα σε τέσσερις ανοικτές συνεδριάσεις του Νομ. Συμβουλίου για συζήτηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αττικής. Ο φάκελλος με τις παρατηρήσεις θα δοθεί μετά τις 15 Σεπτεμβρίου στο Υπουργείο.

Διαβάστε περισσότερα στον Ενεργό Πολίτη Μεσογείων Αττικής