21 Οκτ 2011

Έτοιμοι για προβοκάτσια στο Αιγαίο οι Τούρκο

Με κατηγορίες, οι οποίες δημιουργούν βάσιμες υποψίες για μελλοντική προβοκάτσια επανήλθε το Γενικό Επιτελείο των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω της τουρκικής εφημερίδας Zaman, πως ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν τον τουρκικό εναέριο χώρο. Τέτοιες ανακοινώσεις, σίγουρα δεν μπορούν να θεωρηθούν καθόλου τυχαίες.
Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που το τουρκικό γενικό επιτελείο κατηγορεί την Ελλάδα για παραβιάσεις, αλλά αυτή την φορά επέλεξαν να το κάνουν, επικαλούμενοι μια ημερομηνία, δηλαδή την 18η Οκτωβρίου, που αντιθέτως, εκείνοι πραγματοποιούσαν απανωτές παραβιάσεις και υπερπτήσεις πάνω από το Αιγαίο.
Να σημειωθεί πως και η επιχείρηση «Βαριοπούλα» για την κατάληψη της Βόρειας Θράκης ξεκινούσε με προβοκάτσια δήθεν κατάρριψης τουρκικού μαχητικού από ελληνικά αεροσκάφη. Κατά τα άλλα και σήμερα είχαμε παραβιάσεις στο Αιγαίο. Συγκεκριμένα, 6 τουρκικά μαχητικά εκ των οποίων δύο τα οποία έφεραν οπλισμό πραγματοποίησαν μία παράβαση του FIR Αθηνών και 2 παραβιάσεις του ΕΕΧ. Η δραστηριότητα εξελίχθηκε στο κεντρικό Αιγαίο.