31 Μαρ 2014

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτή είναι η νέα απάτη που κυκλοφορεί στο Facebook! Τί ακριβώς είναι και τί προκαλεί στον λογαριασμό σας;;;

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτή είναι η νέα απάτη που κυκλοφορεί στο Facebook! Τί ακριβώς είναι και τί προκαλεί στον λογαριασμό σας;;;Κυκλοφορει ανάρτηση στο facebook που υπόσχεται ένα "σoκαριστικό" βίντεο που τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια ενός θανατηφόρου ατυχήματος σε λούνα παρκ . Η εν λόγω είδηση δεν είναι αληθινή και δεν υπάρχει κανένα τέτοιο βίντεο διαθέσιμο και αποτελεί μέρος μιας ακόμη απάτης phishing.

Tα ψεύτικα posts διαδίδονται στο κοινωνικό δίκτυο από απαταιώνες και αναφέρουν ότι έχει διαρρεύσει οπτικό υλικό από ατύχημα που σημειώθηκε στο θεματικό πάρκο Universal Studios στη Φλόριντα: Ένα τρενάκι του λούνα πάρκ εκτροχιάστηκε από τις γραμμές του και συνετρίβη στο έδαφος, οδηγώντας 16 ανθρώπους σε θάνατο.
Σύμφωνα με το Hoax Slayer ( http://www.hoax-slayer.com/theme-park-accident-phishing-survey-scam.shtml ) οι απατεώνες στοχεύουν στην προσέλκυση ανυποψίαστων χρηστών σε μια phishing ιστοσελίδα, η οποία είναι πανομοιότυπη με το facebook, προκειμένου να τους εξαπατήσουν ώστε να εισάγουν τα στοιχεία πρόσβασης των λογαριασμών τους. Στη συνέχεια οι χρήστες μεταφέρονται σε ένα website που υπόσχεται διάφορα βραβεία σε όσους συμπληρώσουν μια σύντομη έρευνα.
Φυσικά κανείς δεν κερδίζει, ενώ οι απατεώνες λαμβάνουν κάποιο χρηματικό ποσό για κάθε έρευνα που ολοκληρώνεται.
Εάν είστε ανάμεσα στα άτομα που έχουν κάνει share το συγκεκριμένο post, αφαιρέστε το από το timeline σας και προειδοποιείστε τους φίλους σας

http://www.athensmagazine.gr/