31 Μαρ 2014

Κλωνοποίησαν δεινόσαυρό ή απλώς πρόκειται για καγκουρό;

Βρετανοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι κλωνοποίησαν επιτυχώς ένα δεινόσαυρο.
Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του Πανεπιστημίου John Moore του Λίβερπουλ, πρόκειται για ένα δεινοσαυράκι ονόματι "Spot", το οποίο ανήκει στο είδος Apatosaurus.
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι απομόνωσαν το DNA ενός καλά διατηρημένου απολιθώματος Apatosaurus, το οποίο είχε εκτεθεί στο μουσείο του πανεπιστημίου της φυσικής επιστήμης και το έγχυσαν σε μια γόνιμη μήτρα στρουθοκαμήλου.

Η εν λόγω είδηση έχει δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα news-hound.org, μια ιστοσελίδα που όπως αναφέρει ο Independent έχει παραπλανήσει και πάλι το κοινό με ψευδείς ειδήσεις.
Σύμφωνα με τον Independent, στη φωτογραφία του άρθρου δεν απεικονίζεται ένα μικρό δεινοσαυράκι αλλά ένα μωρό καγκουρό.
Ο Δρ Gemma Sheridan, ένας καθηγητής χημείας LJMU δήλωσε: "Συνήθιζα να πιστεύω μέχρι τώρα ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας τύπου Jurassic park, αλλά καταφέραμε να το επιτύχουμε εδώ στο εργαστήριο μας, είναι εκπληκτικό".
Όμως όπως αναφέρει ο Independent, δεν υπάρχει με αυτό το όνομα επιστήμονας αλλά πρόκειται για κάποιον φίλο του ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας!
Η εν λόγω ιστορία έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον του κοινού το οποίο μοιράζεται την "είδηση" και να σχολιάζει ότι η εν λόγω ιστορία δεν θα έχει αίσιο τέλος.
Σύμφωνα με τον Independent, επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ είχαν αποπειραθεί να κλωνοποιήσουν στο παρελθόν ένα δεινόσαυρο αλλά απέτυχαν καθώς δεν ήταν εφικτό να απομονώσουν το DNA του.
Και αυτό γιατί τα μόρια του DNA δεν αντέχουν τόσο και εξαρτώνται από διάφορες περιβαλλοντικές συνθήκες, όπως η θερμοκρασία, η οξυγόνωση, τα μικρόβια κτλ.
"Αν θέλετε να έρθετε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν δεινόσαυρο ξεχάστε το DNA και χρησιμοποιήστε καλύτερα μια χρονομηχανή", σχολιάζει καυστικά ο Independent.

http://news247.gr/