9 Νοε 2012

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ PUBLIC ISSUE.

Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης έναντι της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με το μηνιαίο «Βαρόμετρο» της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την «Καθημερινή». Ο Αντώνης Σαμαράς καταλληλότερος πρωθυπουργός.

Ειδικότερα, στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 59% έναντι 26% της Νέας Δημοκρατίας. 


Ο Αντώνης Σαμαράς ωστόσο θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός λαμβάνοντας 39% των προτιμήσεων έναντι 31% που λαμβάνει ο Αλέξης Τσίπρας.


Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός εμφανίζεται ο Φώτης Κουβέλης που λαμβάνει 49% θετικές γνώμες και ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας με 42%, ο Αντώνης Σαμαράς με 38%, ο Πάνος Καμμένος με 37%, η Αλέκα Παπαρήγα με 23%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 20% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 15%.

Την ίδια στιγμή, καλύτερη κυβέρνηση θεωρείται ο συνδυασμός ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, σχηματισμός που απολαμβάνει την υποστήριξη του 32% των ελλήνων. 

Οκτώ μονάδες πίσω βρίσκεται το ενδεχόμενο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (24%).

Αντίθετα, το 39% των ελλήνων πολιτών αισθάνεται πως καμία από τις δύο κυβερνήσεις δεν αποτελεί την καλύτερη λύση για τη χώρα.

Το 76% δηλώνει πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εξαντλήσει την τετραετή θητεία της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αξιολογήθηκε από τους ερωτηθέντες, ανεξάρτητα από τις κομματικές τους προτιμήσεις, ως το καλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης (33%), ακολουθούμενο από τους ΑΝΕΛ (16%) και τη Χρυσή Αυγή (10%).

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr