12 Οκτ 2012

Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν το μυστικό έδαφος του Μπίν Λάντεν με τις εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις της CIA



Ένας από τους λόγους του Αμερικανικού ναυτικού που ήταν σε θέση να εκτελέσουν τόσο επιδέξια την επιδρομή στο οχυρό του Οσάμα μπιν Λάντεν πέρυσι, ήταν μια δυνατότητα εκπαίδευσης της CIA στη Βόρεια Καρολίνα που αντικατοπτρίζεται στην αρχιτεκτονική απο το πραγματικό οχυρό του
Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν. Το 2011, κατά τη διάρκεια αυτών των κρίσιμων μηνών που σφραγίζουν την ομάδα των έξι που εκπαιδεύτηκαν εκεί, ήταν μία από τις πιο μυστικοπαθείς εγκαταστάσεις στο έδαφος των ΗΠΑ.

Τώρα, για πρώτη φορά, η εγκατάσταση έχει αποκαλυφθεί απο τη δορυφορική υπηρεσία χαρτών Bing κατά τη διάρκεια μιας φάσης, όταν ήταν υπό κατασκευή.
Αυτό είναι ένα εναέριο πλάνο του σημείου της αμυντικής δοκιμής, μια δυνατότητα κατάρτισης της CIA στη Βόρεια Καρολίνα. Αυτό λήφθηκε στις 15 Φλεβάρη 2011.

Εδώ είναι ένα στιγμιότυπο απο το οχυρό του Οσάμα μπιν Λάντεν στο Abbottabad του Πακιστάν, αμέσως μετά την επιδρομή το Μάιο του 2011.
Παρακάτω είναι μια άποψη του μεγαλύτερου κέντρου της CIA με την μακέτα σε κόκκινο κύκλο:

Αλλά εδώ είναι το πραγματικά ενδιαφέρον! Τι συμβαίνει όταν προβάλλουμε την ίδια δυνατότητα κατάρτισης στις ίδιες συντεταγμένες στο Google Maps αντί του Bing;

Βλέπετε ότι εξαφανίστηκε! Που έχει πάει;;

Προφανώς, όπως και το πραγματικό οχυρό του στο Πακιστάν, έτσι και η μακέτα της CIA έχει επίσης καταστραφεί. Ξέρει κανείς γιατί; (Είναι ένα ανοικτό ερώτημα.) Το άλλο πράγμα που μπορούμε να πούμε είναι ότι η Bing έχει προφανώς τους λιγότερο ενημερωμένους χάρτες από τη Google. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση αυτό είναι ενα αρκετά πολύτιμο χαρακτηριστικό!

http://www.apocalypsejohn.com