30 Οκτ 2012

Εγκληματίες: Γέμισαν με δηλητηριασμένα δολώματα τα βουνά της Κρήτης !

Με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά (Γερμανικοί Ποιμενικοί) από την Ανδαλουσία της Ισπανίας, ήρθαν στην Κρήτη για να ανιχνεύσουνδηλητηριασμένα δολώματα στα ορεινά του νησιού και συγκεκριμένα στα Αστερούσια, τη Δίκτη και τον Ψηλορείτη.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία καταγράφουν ένα σκηνικό κτηνωδίας, αφού φαίνεται πως ασυνείδητοι έχουν γεμίσει με τα βουνά με φόλες.
Όπως τονίζουν στο flashnews.gr οι υπεύθυνοι της δράσεις το σκηνικό είναι παρόμοιο, αν όχι χειρότερο σε άλλες περιοχές τις χώρας, με τα δηλητηριασμένα δολώματα να προκαλούν ανεπανόρθωτη ζημιά:
''Το σκηνικό είναι απογοητευτικό, από την πρώτη εικόνα που έχουμε, στα βουνά της Κρήτης. Παρόμοια και ίσως πιο αποκαρδιωτική είναι η κατάσταση και στην υπόλοιπη Ελλάδα, από την εικόνα που έχουμε σχηματίσει.''.
Απο τις φόλες - στην κυριολεξία - αφανίζεται η πανίδα της Κρήτης και ειδικά ο πληθυσμός των άγριων πτηνών, όπως οι γύπες.
Να σημειωθεί πως το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης υλοποιεί το πρόγραμμα LIFE+ Βιοποικιλότητα με θέμα: «Καινοτόμες Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Παράνομης Χρήσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων σε Μεσογειακές Πιλοτικές Περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης» [LIFE09 NAT/ES/000533].
Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχει και το «Δίκτυο Κτηνοτρόφων Ενάντια στα Δηλητηριασμένα Δολώματα» το οποίο δημιουργήθηκε απο τον Σύλλογο Επαγγελματιών Κτηνοτρόφων Ηρακλείου και η Ομάδα Παραγωγών "Κρητικά Μιτάτα".







flashnews.gr