18 Οκτ 2012

Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο της Μεγάλης Αλβανίας

Μπερίσα: Η διαδικασία της εθνικής επανένωσης των Αλβανών είναι μη αναστρέψιμη Το όνειρο των αλβανών, η Μεγάλη Αλβανία, θα πραγματοποιηθεί με την ένταξη της Αλβανίας, του Κοσσόβου, των Σκοπίων και του Μαυροβουνίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
H διαδικασία της εθνικής επανένωσης των Αλβανών είναι μη αναστρέψιμη δήλωσε ο Μπερίσα κατά το προχθεσινό υπουργικό συμβούλιο.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αλβανού πρωθυπουργού, Σαλί Μπερίσα, αυτό επιβάλλεται να γίνει προς τιμή των αλβανών πεσόντων που θυσιάστηκαν για τον σκοπό αυτό.
«Να ενωθούμε ο ένας με τον άλλον, να ενωθούμε με την Ευρώπη», δήλωσε ο Μπερίσα, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για την φιλοξενία που του έγινε κατά την επίσκεψή του στο Κοσσυφοπέδιο και πρόσθεσε ότι πρέπει να κάνουν «τα πάντα ούτως ώστε η Αλβανία και το Κόσοβο να είναι μαζί στην Ευρώπη».
«Το όνειρό τους περιμένει να γίνει πραγματικότητα και πρέπει να κάνουμε τα πάντα ούτως ώστε οι Αλβανοί να αισθάνονται καλά και να μην νιώθουν πουθενά ορφανοί και αποκομμένοι από τον εθνικό κορμό, καθώς αποτελούν την εθνοτική συνεχεία, αποτελούν γεωγραφική και εθνοτική πλειοψηφία. Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι η ενέργεια επανένωσης του έθνους πρέπει να επικεντρωθεί στις μεγάλες αξίες του, γι’ αυτό το σύνθημα είναι να ενωθούμε μεταξύ μας, να ενωθούμε με την Ευρώπη και ελπίζω ότι με αυτό το σύνθημα οι Αλβανοί όπου και αν βρίσκονται μπορούν να οικοδομήσουν το υπέροχο μέλλον που τους αξίζει», τόνισε ο Μπερίσα.
Και πρόσθεσε πως «είναι αλήθεια ότι βρίσκονται διεσπαρμένοι στα κράτη, αλλά αυτό δεν μπορεί να τους εμποδίσει να κάνουν τα πάντα για να βιώσουν την αίσθηση της εθνικής επανένωσης». «Δεν πρέπει να αισθάνονται μόνοι και εγκαταλελειμμένοι σε οποιοδήποτε μέρος κι αν ζουν”, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας.
 
 
 
 
 
 
palo.gr