22 Οκτ 2012

Κοντά σε συμφωνία Aegean Airlines και Olympic Air


Πιο κοντά σε μια συμφωνία φέρονται να είναι Aegean Airlines και Olympic Air, ένα χρόνο μετά την απόφαση της Κομισιόν να αποτρέψει τη συγχώνευσή τους, καθώς οι εξελίξεις δείχνουν ότι δεν υπάρχει χώρος για δύο μεγάλες αεροπορικές εταιρείες στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Ναυτεμπορικής», τις επόμενες ημέρες οι δύο εταιρείες πρόκειται να ανακοινώσουν πτήση κοινού κωδικού για Λάρνακα, δεδομένου ότι σταματά η συνεργασία στο συγκεκριμένο δρομολόγιο της Olympic Air με τη Cyprus Airways.

Οι δυο εταιρείες, μετά την απόρριψη από τις ευρωπαϊκές αρχές της περυσινής επιχειρούμενης συγχώνευσης, έχουν ήδη προβεί, μεταξύ άλλων, σε πτήσεις κοινού κωδικού για Σόφια, Μάντσεστερ, Βελιγράδι, Κεφαλονιά, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδο, Χανιά, Μαδρίτη, Λονδίνο, Παρίσι κ.ά.
Όπως αναφέρει η «Ν», τα οικονομικά μεγέθη και οι επιδόσεις των εταιρειών επιδεινώνονται λόγω της παρατεινόμενης κρίσης, με την Olympic να σχεδιάζει και να υλοποιεί περικοπές σε όλα τα επίπεδα, προσπαθώντας να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες.
Όπως όλα δείχνουν, προσθέτει η «Ν», η Olympic Air θα διατηρήσει ως κορμό τις άγονες-επιδοτούμενες γραμμές, Ισραήλ και Βαλκάνια, ενώ η Aegean θα πετά στα υπόλοιπα δρομολόγια. Υπάρχει ήδη άτυπη συμφωνία να αποφεύγεται ο απευθείας ανταγωνισμός.