30 Σεπ 2012

H ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ‏

Που βρίσκεται η πραγματική επιτυχία στη ζωή του ανθρώπου;

Η επιτυχία της ζωής του ανθρώπου δεν βρίσκεται στο να αποκτήσει κανείς πολλές φιλενάδες ή φίλους ή οικογένεια και παιδιά ή αποκτήματα και εξωτερική επιτυχία και φήμη, ούτε ακόμα και ‘εμπειρίες’ μέσα από ταξίδια κλπ. 
Η πραγματική επιτυχία βρίσκεται στο να ξεπεράσει ο άνθρωπος την άγνοια και να αποκτήσει τη συνέχεια της συνειδητότητας μετά το θάνατο, να είναι συνειδητός δηλαδή μετά το θάνατο. Μιλάμε δηλαδή για την απόκτηση αθανασίας. Η αθανασία είναι άσχετη με το φυσικό σώμα του ανθρώπου που γεννιέται και πεθαίνει. Η αθανασία είναι η απόκτηση συνειδητότητας, να κινείται δηλαδή η ψυχή του ανθρώπου συνειδητά κατά την υλική ζωή και μετά θάνατον, και να γεννιέται συνειδητά κ.ο.κ.

Η ανάγκη για εξωτερική επιτυχία και φήμη, όπως όλα τα ΕΓΩ, είναι φτηνό υποκατάστατο της παραπάνω πραγματικής επιτυχίας. Ο άνθρωπος προσπαθεί να αποκτήσει φήμη και παιδιά, σε μια ασυνείδητη προσπάθεια να κατακτήσει την αθανασία που δεν έχει πραγματώσει ο ίδιος…

Πως όμως μπορούμε να ξεπεράσουμε την άγνοια και να αποκτήσουμε τη συνέχεια της συνειδητότητας; Συσσωρεύοντας ψυχική ενέργεια.

Ουσιαστικά όλη η ζωή του μέσου ανθρώπου περιστρέφεται γύρω από την προσπάθεια συσσώρευσης ενέργειας από εξωτερικές πηγές, ο γνωστός μας βαμπιρισμός δηλαδή. Γιατί αναζητά κανείς τόσο έντονα τις σχέσεις, τα αποκτήματα, τις ηδονές, τα χρήματα, τη φήμη, τα ταξίδια και τις ‘εμπειρίες’; Γιατί απλά προσπαθεί μέσα από όλα αυτά να πάρει ενέργεια. Κατ’ αυτό τον τρόπο όμως, το άτομο δεν αναλαμβάνει την ευθύνη της εκ των έσω ενεργοποίησής του, αλλά αντίθετα χρεώνεται στους άλλους και στη ζωή αποσπώντας από αυτούς ενέργεια, την οποία θα πρέπει να επιστρέψει. Είναι αυτό που λέμε με απλά λόγια η δημιουργία (κακού) κάρμα. Και φυσικά αυτή η πρόσκαιρη συσσώρευση ενέργειας, όχι μόνο δεν οδηγεί στην αθανασία η οποία προϋποθέτει πνευματικά/ενεργειακά πλούτη, αλλά οδηγεί σε περισσότερη πτώχευση.

Γιατί δεν μπορεί ο άνθρωπος να σκεφτεί; Γιατί δεν μπορεί να διακρίνει καθαρά τι του συμβαίνει και να πάρει το κοντρόλ της ζωής του; Διότι του λείπει ψυχική ενέργεια. Έτσι, η συσσώρευση ψυχικής ενέργειας με την εκ των έσω ενεργοποίηση, θα πρέπει να γίνει το κύριο μέλημα της ζωής μας, ώστε να καταφέρουμε τον σκοπό για τον οποίο ήρθαμε στη γη – την απόκτηση συνειδητότητας- να ζήσουμε δηλαδή πραγματικά επιτυχημένα.

okloios.blogspot.g