7 Σεπ 2012

βιντεο : Δ.ΚΑΖΑΚΗΣ: ΠΩΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΞΕΠΛΕΝΟΥΝ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ;


Στο συγκεκριμένο απόσπασμα της τηλεφωνικής επικοινωνίας στον αέρα του Δημήτρη Καζάκη με το δημοσιογράφο Μανώλη Αργυράκη, στο ραδιοφωνικό σταθμό Ράδιο Κρήτη 101.5, στις 6 Σεπτεμβρίου 2012, ο Γ.Γ. Του ΕΠΑΜ αναφέρεται στην έκθεση του Διεθνούς Ινστιτούτου για την ηθική ακεραιότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, η Ελλάδα έχει καταντήσει το υπ'αριθμόν δυο μεγαλύτερο πλυντήριο μαύρου χρήματος ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, αμέσως μετά δηλαδή το Μεξικό. Από το 2003 έως το 2011 έχουν διακινηθεί μέσω του τραπεζικού συστήματος. περί τα 263 δις ευρώ, μαύρο, βρώμικο και προφανώς προϊόν εγκληματικών ενεργειών χρήμα.
Στη συνέχεια ο Δ. Καζάκης αναλύει τον τρόπο που το εγχώριο τραπεζικό σύστημα ΞΕΠΛΕΝΕΙ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ, χρησιμοποιώντας ρευστότητα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με τις εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου, στέλνοντας τελικά το λογαριασμό στον Έλληνα φορολογούμενο...
Όλη αυτή η διαδικασία βέβαια δεν είναι δυνατόν να γίνεται εν αγνοία της Τράπεζας της Ελλάδος, της οποίας ο έλεγχος μέσα από την εθνικοποίηση είναι θεμελιώδους σημασίας και αναγκαιότητας.
Δείτε και το σχετικό: