19 Σεπ 2012

ΦΩΤΟ: Λάδι στην φωτιά τα σκίτσα περιοδικού με τον Μωάμεθ γυμνό

Σάλος έχει προκληθεί από τα σκίτσα που σατιρίζουν τον Μωάμεθ τα οποία και δημοσίευσε το γαλλικό σατιρικό περιοδικό «Charlie Hebdo».
Μάλιστα με το που δημοσιεύτηκαν τα σκίτσα, η ιστοσελίδα έγινε στόχος πειρατείας και η πρόσβαση σε αυτήν ήταν αδύνατη από νωρίς το πρωί σήμερα.

Τα επίμαχα σκίτσα απεικονίζουν τον Μωάμεθ γυμνό με αφορμή τις σκηνές της περιβόητης ταινίας «Innocence of Muslims» που έχει προκαλέσει ταραχές στον μουσουλμανικό κόσμο.
Στο εξώφυλλο του περιοδικού απεικονίζεται ένας υπερορθόδοξος Εβραίος να σπρώχνει έναν μουσουλμάνο σε καροτσάκι, με τίτλο «Άθικτοι 2» και επισήμανση «μην σατιρίζετε» (η αναφορά γίνεται σε ταινία με αυτόν τον τίτλο που κυκλοφορεί στη Γαλλία με κεντρικά πρόσωπα έναν ανάπηρο πλούσιο και τον υπηρέτη του).



Και μόνο η απεικόνιση του Μωάμεθ θεωρείται βλασφημία για τους μουσουλμάνους.



Μάλιστα επειδή υπάρχει ο φόβος αντιδράσεων, το Παρίσι προχωρά προληπτικά την Παρασκευή στο κλείσιμο πρεσβειών και σχολείων σε 20 χώρες ενώ στα γραφεία του περιοδικού έχουν σταλεί μονάδες της Αστυνομίας για να αποτραπούν τυχόν επεισόδια.



Παράλληλα, ο Γάλλος πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει την απαγόρευση της διαδήλωσης στο Παρίσι κατά της επίμαχης ταινίας λέγοντας πως όσοι αισθάνονται προσβεβλημένοι μπορούν να κινηθούν δικαστικά.



Αφού κυκλοφόρησε το περιοδικό την Τετάρτη, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε στο γαλλικό ραδιόφωνο: «Είναι έξυπνο να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά σε αυτό το περιβάλλον; Η απάντηση είναι όχι».



«Είμαι πολύ ανήσυχος» ανέφερε, σύμφωνα με το Reuters, εξηγώντας ότι «μόλις είδα το εξώφυλλο έδωσα εντολή να ληφθούν μέτρα ασφάλειας (στις γαλλικές αποστολές) σε όλες τις χώρες που μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα».



Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το εν λόγω περιοδικό προκαλεί. Τον περασμένο Νοέμβριο, μέρος της εισόδου των γραφείων του περιοδικού είχε καεί όταν άγνωστοι είχαν ρίξει μολότοφ μετά τη δημοσίευση άλλων σκίτσων που επίσης θεωρήθηκαν προσβλητικά για τους μουσουλμάνους.

http://www.peramatozoa.net