20 Ιουλ 2012

Έγγραφο ΣΟΚ! Bενιζέλος και Σαμαράς αρνήθηκαν την επιμήκυνση όταν τους την πρότεινε το ΔΝΤ.

Βενιζέλος και Σαμαράς αρνήθηκαν την επιμήκυνση όταν τους την πρότεινε το ΔΝΤ.ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 
Της εφημερίδας Το ΧΩΝΙ 
Προς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ 

Αυτή την Κυριακή, θα είναι η τρίτη εβδομάδα που Το ΧΩΝΙ θα επιμείνει στην αποκάλυψη ότι η Ελλάδα αρνήθηκε την επιμήκυνση του προγράμματος, όταν μας την προσέφεραν. 
Δεν πρέπει να δοθεί μια απάντηση για αυτό κάποτε; 

Στο φύλλο 15 της εφημερίδας μας, στις 8 Ιουλίου, δημοσιεύσαμε την έκθεση του ΔΝΤ σχετικά με τις συνομιλίες που έγιναν το Φεβρουάριο με την ελληνική κυβέρνηση για το δεύτερο μνημόνιο. Τότε, συζητούσαμε την επέκταση αυτού του δεύτερου προγράμματος μέχρι το 2014. Ωστόσο στη σελίδα 18 της έκθεσης, στην παράγραφο 21, ο συντάκτης αναφέρει:

«Το προσωπικό (του ΔΝΤ) ισχυρίστηκε ότι τα αποτελέσματα στη ζήτηση από την εφαρμογή των δομικών μεταρρυθμίσεων όπως επίσης και οι αδύναμες οικονομικές προοπτικές στην Ευρώπη, είναι ενδείξεις ότι χρειάζεται μακρύτερη περίοδος προσαρμογής. 

Οι (ελληνικές) αρχές αποκρίθηκαν ότι η επέκταση της προσαρμογής πέραν του 2014 θα έθετε σε κίνδυνο την αξιοπιστία της χώρας και δεδομένης της αντίστασης από τους Ευρωπαίους εταίρους ανησυχούν ότι αυτό θα φαινόταν ως έλλειψη αφοσίωσης στους στόχους του συμφώνου σταθερότητας και ανάπτυξης». 

Άρα, οι κύριοι Βενιζέλος και Σαμαράς σήμερα διεκδικούν την επιμήκυνση, που οι ίδιοι τότε ως συγκυβέρνηση… είχαν απορρίψει. Για να δείξουμε καλή διαγωγή στους εταίρους μας.

 Δεν πρέπει να απαντήσει ο κ. Παπαδήμος για την ενέργειά του αυτή; 

 Δεν πρέπει να μας απαντήσει ο κ. Βενιζέλος γιατί έχει κάνει προεκλογική του σημαία την επιμήκυνση, ενώ 2 μήνες πριν, ως κυβέρνηση, την είχε απορρίψει; 

 Δεν πρέπει να μας απαντήσει και ο κ. Σαμαράς γιατί κάνει τέτοιο αγώνα σήμερα για την επιμήκυνση, τη στιγμή που θα μπορούσε απλά να δεχθεί την πρόταση του ΔΝΤ; 

Οι (ελληνικές) αρχές αποκρίθηκαν ότι η επέκταση της προσαρμογής πέραν του 2014 θα έθετε σε κίνδυνο την αξιοπιστία της χώρας
 η Ελλάδα αρνήθηκε την επιμήκυνση του προγράμματος, όταν μας την προσέφεραν.




http://www.ramnousia.com/