30 Απρ 2012

Επανάσταση με το τσιγκέλι δεν γίνεται

Εάν με τις εκλογές θα μπορούσε να αλλάξει το παραμικρό,στο υπάρχον πολίτικο σύστημα,θα είχαν απαγορευτεί και θα είχαν κριθεί ως παράνομες.
Ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις.
Το σύστημα δεν ανατρέπεται με την εναλλαγή κομμάτων εξουσίας στη κυβέρνηση,ούτε και με τις κυβερνήσεις συνεργασίας οι οποίες σκοπό έχουν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των δανειστών μας και είναι κατά παραγγελία δημιουργήματα απο αυτούς που τόσα χρόνια “μας στάζουν” αδρά ζεστό κοινοτικό χρήμα για να φτάσουμε τώρα στο σημείο να έχουν εξασφαλισμένη την εθνική μας κυριαρχία.


Το “σύστημα” επίσης,δεν ανατρέπεται ούτε και με την ψήφιση της αριστεράς,της ακροαριστεράς,της δεξιάς και της ακροδεξιάς.
Μέρος του όλου συστήματος ήταν τόσα χρονιά και αυτοί,ηθελημένα ή άθελα τους,αβαντάροντας ουσιαστικά,αυτούς που έχουν μετατρέψει το πολίτευμα απο προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία...σε κληρονομική δημοκρατία πελατειακών σχέσεων.


Επανάσταση με το τσιγκέλι δεν γίνεται 

Ένας λαός που έχει αφομοιώσει στο να έχει τηλεοπτική μνήμη,η οποία του έχει ευνουχίσει την κριτική σκέψη,δεν μπορεί να επαναστατήσει εάν πρώτα δεν πεινάσει.
Και δυστυχώς,η ελεγχόμενη χρεοκοπία που μας έχει επιβληθεί,δεν θα μας αφήσει να πεινάσουμε στο 100%.
Όταν ο Παπανδρέου είχε πει πως στόχος τους ήταν “ένας εργαζόμενος” ανά οικογένεια, ήξερε πάρα πολύ καλά τι σήμαιναν τα λόγια που έλεγε.
Επανάσταση με το ζόρι δεν μπορεί να γίνει,εάν δεν υπάρξει πρώτα μαζική αγανάκτηση και μαζικός λαϊκός ξεσηκωμός.
Επανάσταση δεν μπορεί να γίνει,εάν πρώτα δεν πεινάσουμε αρκετοί απο εμάς.
Δεν χρειάζεται να βγει όλη η Ελλάδα στους δρόμους και στις πλατείες για να ανατραπεί το πολίτικο σύστημα που μας έχει επιβληθεί.
Η ιστορία έχει δείξει πως οι επαναστάσεις ανά τους αιώνες άρχιζαν πάντα απο μικρές ή μεγάλες ομάδες ανθρώπων. Όχι όμως απο όλους.
Η μάζα ακολουθούσε πάντα μετά.


Μεσσιανισμός και προπαγάνδα


Οι Έλληνες,ανά τους αιώνες,πάντα περιμέναμε τους κατά καιρούς μεσσίες για να έρθουν να μας σώσουν.
Πάντα περιμέναμε τους “φωτισμένους προφήτες” που είχαν την γνώση και την σοφία για να μας βγάλουν απο το αδιέξοδο.
Ήταν οι ίδιοι οι οποίοι στο τέλος μας οδηγούσαν σε τέλματα και σε εθνικές τραγωδίες.


Θυμόμαστε χαρακτηριστικά πριν απο 3 χρόνια,το γεγονός πως σχεδόν το σύνολο των ΜΜΕ παρουσίαζε τον Γιώργο Παπανδρέου ως τον νέο μεγάλο ηγέτη,που θα έβγαζε τη χώρα απο την κρίση και το αδιέξοδο,στο οποίο την είχε βάλει η  κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Η ίδια η ιστορία έδειξε σε πολύ μικρο χρονικό διάστημα πως όλα ήταν μια σοσιαλιστικά καλοφτιαγμένη διαφημιστική φούσκα η οποία έσκασε με την απόφαση της εισόδου της χώρας στο ΔΝΤ και την υποθήκευση της μια για πάντα στους δανειστές μας.


Τώρα το τροπάριο έχει αλλάξει και ως μοναδική λύση,προωθείτε τόσο απο τα ξένα κέντρα αποφάσεων,όσο και απο τα Ελληνικά,πως για να βγούμε απο το αδιέξοδο και να είμαστε διασφαλισμένοι πως οι κακοί δανειστές μας θα εξακολουθούν να μας δίνουν τα χρήματα τους...θα είναι μια νέα κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ κομμάτων...σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας,κάτι το οποίο γράφτηκε την προηγούμενη εβδομάδα και στο Economist.
Και η διάσπαση της κοινοβουλευτικής αριστεράς και της δεξιάς σε επί μέρους κομμάτια,όπως επίσης και η κατά παραγγελιά δήθεν άνοδος της ακροδεξιάς,ουσιαστικά αβαντάρει το μοντέλο που προωθείτε απέξω.


Λύση


Ας μην γελιόμαστε μεταξύ μας. Λύση μέσα απο το υπάρχον πολίτικο σύστημα δεν πρόκειται να υπάρξει. Λύση δεν μπορεί να δοθεί μέσα απο πολίτικους συνδυασμούς ανθρώπων που τόσα χρόνια ήταν μέρος του όλου συστήματος που μας έφτασε στα σημερινά χάλια.
Λύση μπορεί να υπάρξει μόνο,εάν ξυπνήσουμε και ο ίδιος ο λαός,πάρει την κατάσταση στα χέρια του χωρίς μεσσίες.
Ευχή μας πριν να πάμε στις κάλπες είναι μια.
Η ενεργοποίηση της κριτικής μας σκέψης.




http://prezatv.blogspot.com