8 Απρ 2012

Νοικιάζουν την αστυνομία σε... ιδιώτες!

Για λόγους "οικονομίας" στην εποχή της τρόικας 

Ενοικιαστήριο στην Ελληνική Αστυνομία βάζει η κυβέρνηση τη στιγμή που η εγκληματικότητα είναι εκτός ορίων και οι πολίτες νιώθουν τρόμο ακόμη και μέσα στα σπίτια τους. Οπως αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ», η ΕΛ.ΑΣ. πλέον «ενοικιάζεται» επίσημα και με τον νόμο στους έχοντες τη δυνατότητα να πληρώσουν.


Με απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας, όλα τα οχήματα και οι μοτοσικλέτες της, ακόμη και τα ελικόπτερα που έχει στην κατοχή της η ΕΛ.ΑΣ., μπορούν πλέον να ενοικιάζονται από ιδιώτες που θέλουν να κοιμούνται ασφαλείς και ήσυχοι τα βράδια. Ο,τι και όσοι… ενοικιάζονται από εκείνους που μπορούν να πληρώσουν θα αφαιρούνται βέβαια από τις δυνάμεις που προστατεύουν τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς. Και όποιος νομίζει ότι όλα τα παραπάνω δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν, δεν έχει παρά να προστρέξει στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, όπου δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες ακόμη και ο… τιμοκατάλογος των ενοικιάσεων της ΕΛ.ΑΣ. Οι τιμές ξεκινούν από 30 ευρώ την ώρα για την ενοικίαση ενός απλού αστυνομικού μέχρι και 1.500 ευρώ αν θέλετε να νοικιάσετε το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. Και αν είστε και καλός πελάτης, η Ελληνική Αστυνομία σάς κάνει και έκπτωση...

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, από δω και στο εξής οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο μπορεί να έχει τον προσωπικό του κρατικό αστυνομικό αντί του ποσού των 30 ευρώ την ώρα. Πληρώνοντας δε 20 ευρώ επιπλέον την ώρα, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ μοτοσικλετιστή αστυνομικού ή αστυνομικού με εκπαιδευμένο σκύλο!

Αρχικά, αναρωτιόμαστε εάν έχουν ερωτηθεί (ή αν θα ερωτηθούν) οι αστυνομικοί που θα προφυλάσσουν ιδιώτες. Θέλουν να εκθέσουν σε κίνδυνο την ζωή τους για να προστατεύσουν κάποιον ιδιώτη; Άραγε, θα υπάρξει ταξινόμηση - ιεράρχηση των υπηρεσιών ασφαλείας προς ιδιώτες; Δηλαδή, θα τεθεί ως πρώτιστη η ανάγκη εξασφάλισης των Ελλήνων πολιτών ή των ιδιωτών που θα πληρώνουν για την ασφάλειά τους; Εύλογη είναι, λοιπόν, απορία που προκύπτει: Και γιατί να πληρώνει ο Ελληνικός λαός φόρους προκειμένου να καταβάλλονται μισθοί στους αστυνομικούς, τη στιγμή που αυτοί θα ενοικιάζονται για να παρέχουν ιδιωτικές υπηρεσίες και δεν θα ασχολούνται με την ασφάλεια των πολιτών; Κατανοεί, άραγε, το υπουργείο Οικονομικών και ο "αδιάβαστος" Χρυσοχοΐδης, πως δημιουργείται ένα πλέγμα ασφαλείας για όσους διαθέτουν χρήμα και αφήνονται εκτεθειμένοι στην εγκληματικότητα οι πολίτες της χώρας; Κατανοεί, άραγε η κυβέρνηση Παπαδήμου πως νομιμοποιεί την μη παροχή πληρωμένων υπηρεσιών προς τους Έλληνες πολίτες; (το τελευταίο ερώτημα μοιάζει αφελές, αφού και η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου -όπως και οι προηγούμενες- πληρώνεται από τους πολίτες χωρίς να τους παρέχει καμία απολύτως υπηρεσία...)

Οι πλούσιοι με προστασία αστυνομικών, οι πολίτες στα νύχια των λαθρομεταναστών που συνεχίζουν να εισέρχονται... απρόσκοπτα στην Ελλάδα

Την ώρα που εξαγγέλλονται σαρωτικές επιχειρήσεις-σκούπα με σκοπό να καθαρίσει το κέντρο από τους παράνομους μετανάστες, ενώ πολίτες και Αστυνομία συγκρούονται για τα κέντρα κράτησης που πρόκειται να δημιουργηθούν, με τους αρμόδιους υπουργούς να προειδοποιούν για τις μολυσματικές ασθένειες που έρχονται στη χώρα από τους ανεμβολίαστους αλλοδαπούς, χιλιάδες παράνομοι μετανάστες εξακολουθούν να εισέρχονται στη χώρα κάθε μήνα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά φτάνουν καθημερινά στην Αθήνα κατά δεκάδες εφοδιασμένοι με επίσημο έγγραφο της ελληνικής κυβέρνησης ότι κανείς δεν μπορεί να τους συλλάβει ή να τους απομακρύνει για τουλάχιστον έναν μήνα!

Μια πρωινή καθημερινή αυτοψία στον Σταθμό Λαρίσης, όπου φτάνει το τρένο από την Αλεξανδρούπολη, είναι αρκετή για να κατανοήσει κανείς ότι τίποτα απολύτως δεν έχει αλλάξει στο θέμα της μετανάστευσης, παρά τις υπουργικές δηλώσεις. Δεκάδες παράνομοι μετανάστες αποβιβάζονται καθημερινά από το τρένο και με τα λιγοστά υπάρχοντά τους στην πλάτη κατευθύνονται προς το κέντρο της Αθήνας για να προστεθούν στους εκατοντάδες χιλιάδες που έχουν κάνει ήδη το ίδιο ταξίδι. Κανείς δεν τους ελέγχει, κανείς δεν επιχειρεί να τους συλλάβει και να τους απομακρύνει. Και να ήθελε, δεν θα μπορούσε άλλωστε, αφού όλοι τους είναι εφοδιασμένοι με έγγραφο της Πολιτείας που τους επιτρέπει να κυκλοφορούν ανενόχλητοι στους δρόμους για τουλάχιστον έναν μήνα. Με το συγκεκριμένο χαρτί στο χέρι φτάνουν στην Ομόνοια κι εκεί χάνονται ανάμεσα σε χιλιάδες άλλους, χωρίς βεβαίως να επιστρέφουν στην πατρίδα τους όταν η ισχύς του εγγράφου λήξει. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Πάνω από 35.000 λαθρομετανάστες συνελήφθησαν το 2011 στην περιοχή του Εβρου. Στους συνοριακούς σταθμούς Φερρών, Τυχερού, Σουφλίου, Χειμωνίου, Διδυμοτείχου και Μεταξάδων, που υπάγονται στην Αλεξανδρούπολη, γίνονται καθημερινά πάνω από 50 συλλήψεις. Το ίδιο περίπου συμβαίνει και στους σταθμούς της Ορεστιάδας. Ολοι αυτοί λαμβάνουν βάσει νόμου το ειδικό έγγραφο που τους επιτρέπει τη μηνιαία παραμονή στη χώρα μας. Συνολικά περισσότεροι από 500 μετανάστες με προσωρινή άδεια παραμονής μετακινούνται προς την πρωτεύουσα κάθε εβδομάδα.

Η εισροή των λαθρομεταναστών στη χώρα μας συνεχίζεται με την ίδια μαζικότητα που παρατηρούνταν και πριν από έξι μήνες, όπως είχε αποκαλύψει το «ΘΕΜΑ» με σχετικό ρεπορτάζ. Οι επιβάτες-λαθρομετανάστες μπαίνουν στις συγκοινωνίες και νομιμότατα φτάνουν στην Αθήνα για να αρχίσουν την περιπλάνησή τους στους δρόμους της πόλης.

Το εντυπωσιακό είναι ότι όλοι αυτοί, προτού φτάσουν στην πρωτεύουσα, έχουν ήδη συλληφθεί από την Αστυνομία. Συλλαμβάνονται στον Εβρο, όταν πλέον έχουν περάσει παράνομα τα σύνορα, και εκμεταλλευόμενοι τη διάταξη περί ασύλου καταθέτουν μια αίτηση, παίρνουν άδεια παραμονής για 30 ημέρες και έρχονται στην πρωτεύουσα για να χαθούν μέσα στο πλήθος.
http://kostasxan.blogspot.com