9 Απρ 2012

Προσοχή: Δηλητήριο σε ένα 1.000.000 κουτιά Κόκα-Κόλα



 Κατασχέθηκαν- λένε- 810.000 κουτιά Κόκα- Κόλα και αναζητούνται άλλα 100.000  

coca_cola_pack.jpgΕ, ρε και να την έκανε τη ζημιά καμιά ελληνική μικροβιομηχανία; Θα είχαν πέσει επάνω της εισαγγελείς, αστυνομικοί, δικαστές, υπουργοί, βουλευτές και άλλες… δημοκρατικές δυνάμεις. Στην πολυεθνική Κόκα- Κόλα , στην κυρία 3 Ε του κυρίου Γ. Δαυίδ, δεν άνοιξε ρουθούνι. Όλοι οι αρμόδιοι εκτός ενός, ακολούθησαν την τακτική «δεν άκουσα, δεν είδα, δεν βλέπω» και όχι για απλές παραβάσεις ή έστω φορολογικές αλχημείες, αλλά για μέγα θέμα υγείας του πληθυσμού. 

Τι συνέβη εδώ και πενήντα μέρες παρακαλώ;; Μετά από καταγγελίες καταναλωτών εντοπίστηκε ζιζανιοκτόνο σε ένα εκατομμύριο κουτιά Κόκα-Κόλα και Σπραϊτ από το Γενικό Χημείο του Κράτους και τoν Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Δηλαδή, δηλητήριο όπως αποκαλύπτει με δήλωσή του στο spirospero.gr, ο κ. Νίκος Κατσαρός, χημικός επιστημονικός συνεργάτης του Δημόκριτου και πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ. Η δήλωση του κ. Κατσαρού έχει ως εξής:
« H 2,4 διχλωροφενόλη που εντοπίστηκε σε πάνω από 800,000 Kόκα-Kόλες και αναψυκτικά εδώ και πενήντα μέρες είναι τοξική, δηλητηριώδης, ύποπτη για καρκινογενέσεις και τερατογενέσεις και προκαλεί βλάβες στο ορμονικό σύστημα του οργανισμού».
Και πρόσθεσε: «είναι αμφίβολο ότι κατασχέθηκε το 80% της παρτίδας και στο εμπόριο μένουν μόνο εκατό χιλιάδες κουτιά».

Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ

Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ κ. Γιάννης Μίχας ευθαρσώς παραδέχεται τώρα ότι η ανακάλυψη έγινε από καταγγελίες καταναλωτών «καθώς η συγκεκριμένη εταιρία δεν δραστηριοποίησε το σύστημα προληπτικού ελέγχου» ή ο έλεγχος της εταιρίας – θα λέγαμε εμείς- εντόπισε τη δηλητηριασμένη παρτίδα και οι ιθύνοντες είπαν- δεν το πιστεύουμε- «αφήστε να καταναλωθεί». 
Το «Πρώτο Θέμα» που αποκάλυψε το «έγκλημα» γράφει ότι «η εταιρία αρνείται να απαντήσει για την τύχη των 100,000 κουτιών αναψυκτικών», που δεν βρέθηκαν για να κατασχεθούν. Πιθανολογούν ότι πρέπει να τα καταναλώσαμε με άγνωστες συνέπειες.
Η διοίκηση της εταιρίας αρνείται να μιλήσει σε δημοσιογράφους (διαρρέουν ότι η είδηση θα πνιγεί). Ακόμη και στον πρόεδρο του ΕΦΕΤ κ. Μίχα δεν δίνουν στοιχεία για τα υπόλοιπα 100,000 κουτιά που δεν βρέθηκαν για να κατασχεθούν.Αποτελέσμα, ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ έστειλε τελεσίγραφο στην εταιρία προκειμένου να απαντήσει μέχρι αύριο, Δευτέρα. Προανήγγειλε ότι θα επιβληθεί βαρύ πρόστιμο στην εταιρία. 
Αυτό έλειπε να μην πέσουν και μεγάλα πρόστιμα... Με την υγεία των καταναλωτών, όμως, τι γίνεται; Οι υπουργοί Ανάπτυξης, Υγείας και οι εισαγγελείς, τι κάνουν; 
Να υποθέσουμε ότι οι πολυεθνικές στην Ελλάδα έχουν ασυλία ή κάτι άλλο; 
Για καλό και για κακό μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα ας αποφεύγουμε την Κόκα- Κόλα classic.