8 Μαρ 2012

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΖΕΦΡΙ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΒΙΑΣ ουτε στο ελικοπτερο δεν θα προλαβετε να ανεβετε προδοτες


ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!
tzefriΜακροσκελή, ιταμή και απαράδεκτη δήλωση με την οποία καταδικάζει ( (ποιος ο άνθρωπος που τσάκισε στο ξύλο με το πρωτοπαλλήκαρο του, τον Χρηστάκη τον Παπουτσή τους αγανακτισμένους στην πλατεία Συντάγματος και έστειλε στο τάφο έναν συνδικαλιστή) τα φαινόμενα βίας με τα γιαούρτια και τις καρέκλες στην συναυλία του Γ. Νταλάρα,  εξέδωσε το απόγευμα της Τετάρτης, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, κ. Γ. Παπανδρέου.
Ο Τζέφρι κάνει λόγο για πρακτικές «καρφίτσας» τις οποίες καταδικάζει και τονίζει πως «τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει την με λόγους ή πράξεις παρεμπόδιση της ελεύθερης έκφρασης και της κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής δράσης».
Α
ναλυτικά, στη δήλωσή του ο κ. Παπανδρέου αναφέρει τα εξής:
«Στη δημοκρατία, ο λόγος και ο αντίλογος είναι παράγοντες, και μάλιστα εξίσου ισχυροί όσο και αναγκαίοι, για την ουσιαστική λειτουργία της.
Η ελεύθερη έκφραση, ακρογωνιαίος λίθος του πιο πολύτιμου πολιτικού συστήματος που διαμόρφωσε η ανθρωπότητα στο πέρασμα των αιώνων.
Αποτελεί συστατικό στοιχείο διαμόρφωσης ελεύθερων συνειδήσεων, πραγμάτωσης των κοινωνικών και πολιτικών λειτουργιών.
Ένδειξη σεβασμού της ανθρώπινης υπόστασης. Ανεξάρτητα από τη συμφωνία ή τη διαφωνία, την αποδοχή ή την απόρριψη.
Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει την με λόγους ή πράξεις παρεμπόδιση της ελεύθερης έκφρασης και της κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής δράσης.
Κάθε ενέργεια που καταργεί την ελεύθερη έκφραση, καταπατά βασικά δικαιώματα του πολίτη, κυριαρχικά ανθρώπινα δικαιώματα.
Αναδεικνύει μια φασίζουσα νοοτροπία των εμπνευστών της και όποιο επιχείρημα χρησιμοποιείται για την αιτιολόγηση τέτοιων πράξεων, αποτελεί μόνο πρόφαση για συγκάλυψη αυτής της αντίληψης.
Κάθε τέτοια ενέργεια καλλιεργεί τη βία και στρέφεται εναντίον της κοινωνίας συνολικά και του δημοσίου συμφέροντος.
Είναι πράξη που κάθε δημοκράτης πολίτης καταδικάζει.
Και ιδιαιτέρως οφείλει να την καταδικάζει κάθε κοινωνικός και πολιτικός φορέας.
Οι προοδευτικές δυνάμεις, πολύ περισσότερο, δεν έχουν οποιαδήποτε ιδεολογική και πολιτική σχέση με τη βία.
Η βία στρέφεται πρωτίστως εναντίον των αδύναμων, διότι υπονομεύει την ευνομία, υπονομεύει το κράτος δικαίου, επιβραβεύει την αυθαιρεσία και καταργεί βασικά δικαιώματα, για τα οποία έχουν δώσει μάχες οι προοδευτικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο.
Γιατί η βία υπηρετεί τα συμφέροντα των ισχυρών.
Το ΠΑΣΟΚ, ενέταξε την ελεύθερη έκφραση στο ιδρυτικό του τετράπτυχο, κατοχυρώνοντας έμπρακτα τις δημοκρατικές διαδικασίες στη λειτουργία και την πολιτική του δράση.
Αποτελεί βασική και αδιαπραγμάτευτη αρχή μας, στοιχείο της φυσιογνωμίας του Κινήματός μας.
Σήμερα έχουμε καθήκον να υπερασπιστούμε με ακόμη μεγαλύτερη ένταση τις αρχές και τις αξίες μας απέναντι στα φαινόμενα βίας, από όπου και αν αυτά προέρχονται.
Οι Έλληνες πολίτες, οι πολίτες όλου του κόσμου, έχουν ανάγκη από περισσότερη δημοκρατία και όχι από δήθεν υπερασπιστές τους, που καταφεύγουν στη βία.
Όλοι εμείς οι δημοκράτες πολίτες συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την εμβάθυνση της δημοκρατίας.
Και είμαστε πάντα απέναντι σε πρακτικές «αντιδιαδηλώσεων», τύπου καρφίτσας.
Όπου και αν αυτές εκδηλώνονται. Στην κοινωνία, τον πολιτισμό, την πολιτική.
Οι δήθεν προστάτες, από όπου και αν προέρχονται, δεν μπορούν να αναστείλουν την καθημερινή δράση».