15 Μαρ 2012

ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΜΟ


ADIKOSΘα πληρώνουμε φόρο από το πρώτο ευρώ σε όλα τα εισοδήματα

Το τέλος στο αφορολόγητο και κατάργηση των χαμηλών συντελεστών Φ.Π.Α. ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Κατά τα άλλα έχουμε εθνική κυριαρχία.

Τον… ελληνικό τρόπο της εύκολης λύσης φαίνεται ότι επιλέγει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε ό,τι αφορά την αύξηση των φορολογικών εσόδων.
Στην έκθεσή της για την ελληνική οικονομία, ζητά:

Οι επερχόμενες αλλαγές στη φορολογία να μη μειώνουν τα έσοδα από έμμεσους φόρους, επειδή εισπράττονται πιο εύκολα από τους άμεσους !
Αίτημα για πλήρη κατάργηση του αφορολόγητου των 5.000 ευρώ για όλους τους φορολογούμενους. Σήμερα οι έγγαμοι χάνουν τη συγκεκριμένη ελάφρυνση, αφού – λόγω της οικογενειακής τους κατάστασης – επιβαρύνονται με τεκμήριο 5.000 ευρώ, ακόμα και αν δεν έχουν κανένα περιουσιακό στοιχείο !
Δηλαδή δεν προτείνονται δράσεις και μέτρα για να περιοριστεί η φοροδιαφυγή, αλλά καταργούμε σε όλους το αφορολόγητο για να διασφαλίσουμε έναν ελάχιστο κεφαλικό φόρο, επιβαρύνοντας για ακόμα μια φορά τους συνεπείς, προς όφελος των κατ΄ επάγγελμα φοροφυγάδων.
Και η αδικία στο σύστημα φορολόγησης έχει και συνέχεια:
Μείωση στο μισό (από οκτώ σε τέσσερα, ακόμα και σε τρία) των φορολογικών κλιμακίων,
Διπλασιασμός της φορολόγησης των τόκων από καταθέσεις και άλλες επενδύσεις (από το 10% στο 20%)!!!,
η αυτοτελής φορολόγηση εισοδημάτων από ενοίκια (επίσης στο 20%),
η καθιέρωση ενιαίου συντελεστή Φ.Π.Α. (πιθανότατα στο 19% ή στο 21%), με ταυτόχρονη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών στα νησιά, αλλά και των προνομιακών καθεστώτων φορολόγησης, που έχουν όσοι κατοικούν σε παραμεθόριες περιοχές.
                                                                        ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ, ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ