3 Μαρ 2012

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗ…ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΤΑ 25% ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2012


 Πράσινο φως, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας για τη συνέχιση των διαγωνισμών του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και το Ολοκληρωμένο Σύστημα Πληροφόρησης Επιβατών και Διαχείρισης Στόλου (τηλεματική). Τα έργα αυτά είναι ΣΔΙΤ και το πρώτο εκτελούν οι εταιρείες του ομίλου των εταιριών ΟΑΣΑ και το δεύτερο η ΕΘΕΛ και ο ΗΛΠΑΠ. Οι εταιρείες και η ειδική γραμματεία ΣΔΙΤ, προχωρούν στις επόμενες φάσεις του διαγωνισμού με τις εταιρίες που έχουν μέχρι τώρα επιλεγεί.

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει επιχειρήσεις που αποκλείστηκαν από τους διαγωνισμούς. Στο έργο της τηλεματικής προεπιλέχθηκαν οι εταιρείες:

1. Intracom IT Services - Intracom Κατασκευές.
2. Τέρνα Ενεργειακή - Unisystems
3. Elsag Datamat - Swarco
4. G4S Hellas Holding - G4S Telematix
5. Ericsson Hellas 6. ΑΤΕΣΕ
Στο έργο του ηλεκτρονικού εισιτηρίου προεπιλέχθηκαν οι εταιρείες:
1. Intracom IT Services - Intrasoft International - Intracom Telecom - Intracat
2. Indra Sistemas
3. Τέρνα Ενεργειακή - LG - CNS CO
4. ΑΤΕΣΕ
5. Ακτωρ Παραχωρήσεις - Unisystems
6. Ericsson Hellas
Σε δηλώσεις του ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε: «Δύο εξαιρετικά σημαντικά έργα για την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα του πολίτη της Αττικής προχωράνε στην επόμενη και τελική τους φάση. Ο δημόσιος τομέας αποδεικνύει ότι μπορεί να διαχειριστεί με απόλυτη διαφάνεια και ταχύτητα σημαντικά έργα»


http://prezatv.blogspot.com