15 Φεβ 2012

VIDEO ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΕΚ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ


Στιγμές αγωνίας  για εργαζόμενους στον ΟΕΚ που βλέπουν συναδέλφους τους να είναι στον 3ο όροφο του κτιρίου στην οδό Σολωμού και απειλούν να πέσουν στο κενό αν κλείσει ο Οργανισμός και χάσουν την δουλειά τους.

Οι εργαζόμενοι, ένας άνδρας και μια γυναίκα οι οποίοι έχουν και ένα παιδί με ειδικές ανάγκες απαιτούν όπως λένε να μεταβεί στο σημείο ο υπουργός Απασχόλησης Γ.Κουτρουμάνης και να τους δώσει οριστικές απαντήσεις.
Ήρθαν πρόσφατα με μετάθεση στην Αθήνα από την Πρέβεζα, προκειμένου να είναι κοντά σε γιατρούς για το παιδί τους.
Επι τόπου βρίσκονται δυνάμεις της πυροσβεστικής και έχουν απλώσει ειδικό στρώμα όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις και ο ειδικός διαπραγματευτής. Η γυναίκα όταν το είδε διαμαρτυρήθηκε και είπε ότι αν δεν το μαζέψουν θα πέσει στο κενό.
 


Αυτή την ώρα ο Ηλίας Αθανασίου Πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΕΚ προσπαθεί να μεταπείσει τους συναδέλφους του να μην πέσουν στο κενό.Ο ΟΕΚ μαζί με άλλους οργανισμούς είναι στην λίστα εκείνων που κλείνουν άμεσα και οι υπάλληλοί τους ή θα απολυθούν ή θα βγούν στην εφεδρεία.

Η αποχώρηση ίσως γίνει μέσω της νέου τύπου εφεδρείας (12 μήνες με αμοιβή 60% του μισθού και ύστερα απόλυση) και αφού πρώτα θα υπάρξει και η σχετική αξιολόγηση ώστε να μη βρεθεί εκτός δημοσίου το σύνολο των υπαλλήλων των οργανισμών που θα κλείσουν αλλά κάποιοι από τους υπάλληλους να στελεχώσουν άλλες θέσεις μέσω μετάταξης.
http://www.newsit.gr