15 Ιαν 2012

Ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο του Μαραθώνα και τη δημοτική αρχή


ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ

ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΟΝ Δ. ΔΑΜΑΣΚΟ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ!!!!

Γράφει η Πόπη Σουφλή
Σε λίγο, θα πρέπει να πάρουμε τα βουνά. Η Δημοτική Αρχή του Μαραθώνα και κυρίως ο Δήμαρχος Ιορδάνης Λουίζος, που..."κόπτεται" (επικοινωνιακά) να μην γίνει το έργο του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό
εγκαλείται σήμερα, να αποδείξει και ουσιαστικά, ότι ..."ο αγώνας του" δεν είναι απλά ένα επικοινωνιακό παιχνίδι.

Ο Δημήτρης Δαμάσκος, δεν χρειάζεται συστάσεις.
Χρόνια τώρα, με την εμπειρία και τις επιστημονικές γνώσεις του, έχει αποδείξει το ατελέσφορο και το εγκληματικό του έργου.
Μια από τις ενέργειές του και πρωτοβουλίες του, ήταν να ζητήσει από εταιρεία Γεωτρήσεων, να προχωρήσει σε γεωολικές έρευνες, που θα  απεδείκνυαν περίτρανα, ότι το έδαφος είναι τελείως ακατάλληλο για ΧΥΤΑ. (πλέον των άλλων επιπρόσθετων στοιχείων, όπως την ύπαρξη ρεμμάτων, το σεισμικό του χ΄φρου κλπ).
Με δικά του χρήματα, ο Δημήτρης Δαμάσκος, υπέγραψε συμβόλαιο με την εταιρεία Γεωτρήσεων, προκειμένου να εξεκινήσει η γεωλογική έρευνα.
Και εδώ παρενέβη  η Πολεοδομια Περιφέρειας  Ανατολικής Αττικής, και δια του Δημάρχου Παλλήνης κ. Αθανάσιου Ζούτσου (που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ), φέρνοντας τυπικά προσκόμματα στην γεώτρηση. 
Μήπως ο κ. Ζούτσος πήρε... εντολές άνωθεν;;;;;
Η γεώτρηση δεν έγινε, η εταιρεία όμως, ζητεί από τον Δημήτρη Δαμάσκο, το ποσόν των 2.500 περίπου ευρώ, γιατί τα μηχανήματά της είχαν μεταβεί στο χώρο.
Αξίζει στο σημείο αυτό να σας ενημερώσουμε, ότι το σύνολο της δαπάνης της γεώτρησης, δεν θα ξεπερνούσε το...."αστρονομικό ποσόν" των   4.500 ευρώ.
Κι όμως, ο Δημήτρης Δαμάσκος, ήταν αποφασισμένος να ...
δώσει αυτό το ποσόν από την τσέπη του, προκειμένου να βάλει ένα ακόμα εμπόδιο στην καταστροφή του τόπου και της ευρύτερης περιοχης.





http://attikanea.blogspot.com 


Αυτή τη στιγμή, ο Δημήτρης Δαμάσκος, δεν δύναται να καταβάλει το ποσόν των 2.500 ευρώ. Η τραγική οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας, επηρέασε και τον ίδιο.
Σήμερα, μέσα από αυτή την ανάρτηση, και μετά την επιστολή που λάβαμε από τον Κυριάκο Γκίκα, τον άνθρωπο που μόνος του παλεύει ουσιαστικά εναντίον όλων αυτών των "πλοκαμιών" που κινούν τα νήματα στην επιβολή του έργου, έχοντας ως τεχνικό σύμβουλο τον Δημ/ητρη Δαμάσκο, και με την οποία επιστολή, γνωστοποιεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ο Δημήτρης Δαμάσκος, υποχρεωνόμαστε να στείλουμε ανοιχτή επιστολή στον Δήμαρχο του Μαραθώνα και στη Δημοτική Αρχή και να τους ΕΓΚΑΛΕΣΟΥΜΕ να αναλάβουν ως Δήμος τα έξοδα της γεώτρησης, και να προχωρήσουν όλες τις διοικητικές και νομικές διαδικασίες, προκειμένου να υλοποιηθεί η γεώτρηση, που θα αποτελεσει ισχυρό ατού για την συνέχιση του έργου.
Δεν είναι δυνατόν, να δίδονται 40.000 (σαράντα χιλιάδες) για να φτιαχτεί η ρεματιά του Βαρνάβ (και ας με συγχωρήσει ο φίλος Μιχάλης Αποστολόπουλος), και να μην δίδονται 4.500 ευρώ, για μια γεώτρηση και κυρίως, να αφήνουν την πρωτοβουλία σε έναν πολίτη. Παρεπμπιμπτόντως, έχουν γίνει οι απαραίτητες μελέτες για την Ρεματιά του  Βαρνάβα;

Κύριε Δήμαρχε του Μαραθώνα,

ΕΙΧΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, να κινήσεις άμεσα όλες τις διαδικασίες αφενός μεν απεμπλοκής των αναχωμάτων που θέτει η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειιας Ανατολικής Αττικής και να προχωρήσει άμασα η γεώτρηση με έξοδα του Δήμου Μαραθώνα.

Κύριε Δήμαρχε του Μαραθώνα,

ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, να καλύψεις οικονομικά τον Δημήτρη Δαμάσκο, που πήρε την πρωτοβουλία να στηρίξει με έρευνες τον τόπο που ΕΣΥ διοικείς.

Κύριε Δήμαρχε του Μαραθώνα,
ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, να καλύψεις τις δαπάνες του Κυριάκου Γκίκα, που με τους  πολυετείς αγώνες του, έφτασε το σκάνδαλο της κατασκευής ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, μέχρι την Επιτροπή Αναφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατήγγειλε την ύπαρξη των ρεμμάτων και όχι μόνο εντός του  έργου και τις καταστροφές που έχουν γίνει στο Σέσι, από τις βροχές, που φούσκωσαν τα εντός του ΧΥΤΑ .

Ο Δ. Δαμάσκος και ο Κ. Γκίκας, ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ την δική σου ΥΠΟΧΡΕΣΩΣΗ  και την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ξτουξ προηγούμενου Προέδρου της Κοινότητας Γραμματικού, να φέρετε τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος να ελέγξουν την ακαταλληλότητα του έργου. 
Δύο απλοί πολίτες, ο Δημήτρης Δαμάσκος και ο Κυριάκος Γκίκας, ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ,  στην ουσία, σε ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ, στις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες που ΕΣΥ ΟΦΕΙΛΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ!

Στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ΟΦΕΙΛΕΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!
Προτίμησες όμως τα ταξείδια στην Κίνα... Ιαπωνία (δεν ξέρω που πας).

Την γεώτρηση στο χώρο του ΧΥΤΑ, ΟΦΕΙΛΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ!!!
Προτίμησες όμως να χρηματοδοτήσεις μελέτη για το... ΠΑΡΚΟ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ!!!!!

                                                   ΦΤΑΝΕΙ ΩΣ ΕΔΩ!!!
Ή ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ, Ή ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΣ ΑΛΛΟ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ  ΜΑΣ!
ΤΥΧΟΝ ΑΡΝΗΣΗ ΣΟΥ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ!
Οι νομικοί αγώνες, είναι βέβαιο, και το γνωρίζεις, ότι θα είναι ατελέσφορες.
Τα λάθη που έγιναν στους προηγούμενους νομικούς αγώνες, αποτελούν ένα επιπλέον ανάχωμα, μαζί με αυτό της..."ανεξάρτητης Δικαιοσύνης"
Κι εσύ.... ξέρεις πολύ καλά τα περί...."ανεξάρτητης Δικαιοσύνης".... Έτσι δεν είναι;;;;; Και ο νοών νοείτο....
                       ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΤΩΡΑ!!!
Ένας Δήμαρχος, πρέπει να έχει τα @@@@@@@@@ να υπερασπίζεται τον τόπο του.
Αν δεν τα... διαθέτεις, παραιτήσου!
Είναι το καλλίτερο δώρο που μπορείς να κάνεις για τον τόπο σου!


Παραθέτουμε την  επιστολή που λάβαμε από τον Κυριάκο Γκίκα.
Φίλες και Φίλοι,
Επειδή δεν έχω μπροστά μου το χαρτί της ανάκλησης της απόφασης του Κύριου Ζούτσου, έτσι δεν μπορώ να αναφερθώ σε ακριβείς ημερομηνίες. Σας υπενθυμίζω ότι την σύμβαση για να γίνει η διερευνητική Γεώτρηση μικρού βάθους για γεωτεχνική έρευνα σε ιδιοκτήτη με απαλλοτριωθείσα έκτασης εντός του χώρου στον οποίο κατασκευάζεται ο ΧΥΤΑ την είχε υπογράψει ο κ. Δημήτρης Δαμάσκος, Μηχανολόγος Μηχανικός.
Το αποτέλεσμα είναι γνωστό , δηλαδή δεν μας άφησαν ποτέ να κάνουμε την Γεώτρηση.
Η εταιρεία όμως που είχε αναλάβει την Γεώτρηση ζητάει από το κύριο Δαμάσκο στο ακέραιο τα χρήματα , ( μεγάλο Ποσό), όπως η σύμβαση προέβλεπε. Ανεξάρτητα αν δεν έγινε η Γεώτρηση.
Σας ερωτώ, ο λογαριασμός που πρέπει να σταλθεί τώρα ???????????????????????????
Βρέθηκε ένας άνθρωπος, ( ο κ. Δημήτρης Δαμάσκος) , μας άνοιξε τα μάτια και κοιτάμε να τον εξαντλήσουμε οικονομικά εντελώς ???
 
Με Τιμή
Κυριάκος Γκίκας