7 Ιαν 2012

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΩΡΩΝ ΚΑΙ ΩΡΙΜΑΝΣΕΩΝ!

ΤΣΕΚΟΥΡΙ: ΕΞΙΣΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΠΡΩΗΝ ΔΕΚΟ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ!
«ΑΠΕΙΛΕΙ» ΝΑ ΜΗΝ ΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΤΡΟΪΚΑ!
Σε νέο τραγικό κύμα μείωσης μισθών στον ιδιωτικό τομέα προχωράνε από κοινού, με απίστευτο κυνισμό, τρόικα και κυβέρνηση.
Σε μια στιγμή που στις εργασιακές σχέσειςβασιλεύει ο «νόμος της ζούγκλας», τρόικα και κυβέρνηση, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, είναι έτοιμες να περικόψουν τον κατώτατο μισθό πάνω από 20%, με τηνκατάργηση των δύο δώρων και τηνακύρωση των ωριμάνσεων, ενώ την ίδια ώρα θα προχωρήσουν σε μείωση κατά 10% των ασφαλιστικών εισφορών, δίνοντας τη χαριστική βολή και τινάζοντας κυριολεκτικά στον αέρα τα ασφαλιστικά ταμεία!
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η μείωση αυτή του κατώτατου μισθού θα γίνει κατά στάδια και σε πρώτη φάση θα προχωρήσει με την ενσωμάτωση του 50% των δώρων στο μηνιαίο μισθό, πράγμα που μπορεί να γίνει, όπως διατείνονται στην κυβέρνηση, ερήμην της Βουλής και χωρίς τη συναίνεση των συνδικάτων.
Ταυτόχρονα, με πραξικοπηματική πράξη νομοθετικού περιεχομένου, σχεδιάζεται η αναστολή (στην πράξη ακύρωση) της αύξησης 2,6% στα κατώτερα ημερομίσθια που προέβλεπε από τον Ιούλιο η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση!
Η ΤΡΟΪΚΑΝΗ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Οι ως άνω απαιτήσεις, μαζί με πολλές άλλες, περιέχονται σε επιστολή, την οποία η τρόικα έστειλε προ ημερών στην κυβέρνηση και η οποία διαψεύδει πλήρως τα όσα επικοινωνιακά είπαν δημοσίως για «προστασία του κατώτατου μισθού» η Μ. Δαμανάκη και ο Γ. Καρατζαφέρης.
Η επιστολή της τρόικας, η οποία είναι γραμμένη σε πολύ αυστηρό τόνο, έχει «πανικοβάλλει» τον Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος, ενώ συμφωνεί απολύτως με το περιεχόμενο της, εκφράζει φόβους ότι οι«δυσλειτουργίες» και «αμφιθυμίες» της κυβέρνησης του, μαζί με τους διακομματικούς και ενδοκυβερνητικούς διαγκωνισμούς, οι οποίοι δεν έχουν καμία, σχεδόν, σχέση με την ουσία, ίσως να μην επιτρέψουν την έγκαιρη υλοποίηση των τροϊκανών υποδείξεων.
Η τρόικα, με την επιστολή της, αλλά και τα όσα έχει διαμηνύσει, εκβιάζει ωμά και ανοιχτά ότι, αν δεντηρηθούν κατά γράμμα οι «δεσμεύσεις» που έχουν αναληφθεί, τότε είναι πολύ αμφίβολη η έλευση της στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα, η τρόικα, πέραν των υποδείξεων για μείωση των κατώτατων μισθών και περαιτέρω απορρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις, απαιτεί, εδώ και τώρα, την τήρηση των «δεσμεύσεων» γιακατακρεούργηση των επικουρικών συντάξεων, για την απόλυτη «απελευθέρωση» των επαγγελμάτων και πρόσθετα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής ύψους 3 δις ευρώ, τα οποία θα καλύψουν τον εκτροχιασμό του ελλείμματος το 2011!
Η τρόικα, πέραν των εκβιασμών για μη έλευση ή καθυστέρηση της έλευσης της στην Αθήνα, απειλεί και με χρονική μετάθεση των τροϊκανών χρηματοδοτικών δόσεων, πράγμα που εκνευρίζει τους κυρίαρχους κύκλους, αφού μια τέτοια εξέλιξη, μιας και τρέχουν ανειλημμένες ομολογιακές υποχρεώσεις της χώρας, μπορεί να προκαλέσει «ανεξέλεγκτη» πτώχευση!
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!
Γίνεται πασιφανές ότι η χώρα βρίσκεται προ ιστορικών και κρίσιμων διλημμάτων.
Το μαχαίρι έχει φτάσει στο κόκκαλο!
Οι συνταγές και οι κατευθύνσεις κυβέρνησης – τρόικας είναι απολύτως καταστροφικές, ενώ είναι πολύ αμφίβολο αν μπορούν να υλοποιηθούν, ανεξάρτητα από τη σφοδρή κυβερνητική επιθυμία και ειδικότερα τη βούληση του Λ. Παπαδήμου.
Ανεξάρτητα, επίσης, από τις βουλήσεις ΕΕ και εγχώριων κύκλων που θέλουν «πάση θυσία» να αποφευχθεί μια ελληνική πτώχευση και έξοδος από το ευρώ, και τα δύο μπορούν επέλθουν, παρά τις προσπάθειες ΕΕ και κυβέρνησης!
Μια, όμως, ελεγχόμενη ή όχι, πτώχευση, εντός ή εκτός του ευρώ, αν τη διαχειριστούν οι ίδιες δυνάμεις του αστικού πολιτικού κατεστημένου, που διαχειρίστηκαν ως τώρα την κρίση, θα οδηγήσει τη χώρα σε ακόμα μεγαλύτερη, ίσως, κατακρήμνιση.
Η ώρα της κρίσης για την Αριστερά έχει φτάσει!
Αυτή την ώρα, η συμπαράταξη της στη βάση ενός ριζοσπαστικού προοδευτικού προγράμματος, με αιχμές τη διακοπή αποπληρωμής του χρέους, την έξοδο από το ευρώ, τη συνολική σύγκρουση με την ΕΕ, την εθνικοποίηση - κοινωνικοποίηση των τραπεζών, το πέρασμα στο δημόσιο, με εργατική κοινωνική συμμετοχή, στρατηγικών τομέων και κλάδων, την ριζοσπαστική αναδιανομή του πλούτου και την προοδευτική παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας κλπ., γίνονται όροι υπαρξιακού ρόλου για την ίδια και σωτηρίας για τον τόπο!




http://iskra.gr