24 Ιαν 2012

Συνελήφθη για χρέη στο Δημόσιο ο Σεραφείμ Φυντανίδης

Συνελήφθη ο Σεραφείμ Φυντανίδης για χρέη προς το Δημόσιο! - Χρωστούσε 300.000 ευρώ από ΦΠΑΣυνελήφθη ο πρώην διευθυντής της «Ελευθεροτυπίας» (επί 30 συναπτά έτη στην κεφαλή της εφημερίδας), Σεραφείμ Φυντανίδης,για χρέη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. 

Έπειτα από έλεγχο της ΔΟΥ Ψυχικού για οικονομικά έτη έως το 2011, αποκαλύφθηκε ότι δεν απέδωσε ΦΠΑ, ύψους περίπου 300.000 ευρώ. Στον δημοσιογράφο- «θρύλο», που τα τελευταία έτη είχε δικές του εκπομπές στην ΕΡΤ με τον τίτλο «Χθες, Σήμερα, Αύριο με τον Σεραφείμ Φυντανίδη» και «Οι παρέες γράφουν ιστορία» είχαν επιβληθεί πολλά πρόστιμα από την εφορία τα προηγούμενα έτη, τα οποία ωστόσο δεν πλήρωσε. 

Η σύλληψη έγινε το πρωί της Τρίτης στο Ψυχικό από τους άνδρες του Τμήματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής έπειτα από έλεγχο της ΔΥΟ Ψυχικού. Του είχε γίνει σύσταση για να ρυθμίση τις οφειλές του αλλά ουδέποτε προσήλθε οπότε η ΔΟΥ προχώρησε σε έλεγχο των βιβλίων της εταιρείας «Επιχειρήσεις ΜΜΕ Σεραφείμ Φυντανίδης και ΣΙΑ». Ο γνωστός δημοσιογράφος κατέβαλε προσπάθεια να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό του χρέους, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητείται και η σύζυγός του, Βιργινία Βεντουράκη, για χρέη προς το 

Δημόσιο.


http://www.newpost.gr