9 Ιαν 2012

ΑΙΣΧΟΣ! ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΤΕΡΑΣ!

ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΚΑΡΤΕΛ!
ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΔΩ:
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΔΩ:
Ο Λ. Παπαδήμος και ο Ευ. Βενιζέλος, με τις ευλογίες και των τριών κομματικών συνεταίρων της συγκυβέρνησης, προωθούν «άρον – άρον», μεπραξικοπηματικές διαδικασίες – «εξπρές», που εξευτελίζουν τη Βουλή,πολυνομοσχέδιο - σκούπα, προκειμένου να συμμορφωθούν με τις θεσμικές δεσμεύσεις προς την τρόικα, που απορρέουν από το μεσοπρόθεσμομνημονιακό πρόγραμμα.
Συγκεκριμένα, το πολυνομοσχέδιο θα περάσει από την επιτροπή της Βουλής την Τετάρτη και θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη, με τις πρωτοφανείς διαδικασίες του κατεπείγοντος! 
Το πολυνομοσχέδιο - τέρας περιέχει αμέτρητες διατάξεις, οι οποίες χρειάζονται επεξεργασία, μεταξύ των οποίων, οι κυριότερες, ίσως, είναι οι εξής:

• Την κατάργηση της μεταβατικής περιόδου, έως τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2013, για τηναπελευθέρωση του κλάδου των φορτηγών, η οποία θα ισχύσει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου του 2012! Θα επιτρέπεται η είσοδος στο επάγγελμα και σε φυσικά πρόσωπα και όχι μόνο σε εταιρίες όπως προέβλεπε ο νόμος Ρέππα.

• Ευνοϊκή ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο σε έως και 60 μήνες με ελάχιστο ποσό δόσης τα 100 ευρώ!

• Δυνατότητα ανάθεσης της είσπραξης των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους οργανισμούς σε ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρίες!

• Καθεστώς συνοπτικών ελέγχων με αντικειμενικά κριτήρια κατά τον έλεγχο των ελευθέρων επαγγελματιών!

Με δύο λόγια και στην ουσία, το πολυνομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, επισπεύδει την πλήρη παράδοση, στο όνομα της απελευθέρωσης, των οδικών μεταφορών σε ιδιωτικά καρτέλ.
Ταυτόχρονα, προσφέρει τις εισπράξεις κάθε μορφής ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο σε εταιρείες, ιδιωτικοποιώντας την καρδιά του κράτους και παραδίδοντας τους πολίτες σε ανελέητους εκβιασμούς και προσβολές.
Την ίδια ώρα, προωθείται νέα χαριστική ρύθμιση στους φορο-οφειλέτες, προς κοροϊδίαν των συνεπών, ενώ ανοίγει το δρόμο για την επιβολή ισοπεδωτικών αντικειμενικών κριτηρίων στους ελεύθερους επαγγελματίες.
Δεν είναι τυχαίο που στη Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο ενέκρινε το πολυνομοσχέδιο – τέρας, ο Λ. Παπαδήμος είπε ότι δεν υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» στο κυβερνητικό έργο, εννοώντας σαφώς ότι τα πάντα είναι υπό αμφισβήτηση και κατεδάφιση, αρκεί η χώρα να παραμείνει στην (φυλακή) ευρωζώνη!!!